Miért nem kertészkednek már az emberek?
Azt láttom, itt vidéken is alig van már kert, már nem egyre többen hagynak fel vele.
Anyukám meg én letelik a munkaidőm, hazamegyek kapálok, ültetek, dolgozok a kertben. Van hogy éjszakás műszak után alszok 2 órát, már megyek is veteményezni.
amíg volt kert addig a mama gondozta isten nyugosztalja.
Nekünk már erre nincs időnk ennyi munka mellett.
És újra vetni, magolni stb.
Helyette lett pár gyümölcsfa, bokor, és Pari palanta de csak azért mert nem annyira időigényes, és és imádom a paradicsomot,elek halok érte😄
Semmi többet nem csinálnék. Nem is lenne rá időm.
Szerintem nem igaz, hogy nem kertészkednek. Egyre több fiatal költözik vidékre, részben a saját kert miatt is. Kezd megjelenni egy olyan réteg, akiknek irodai/home office munka mellett a kerti tevékenység egyfajta kikapcsolódás. És bizony a háztáji sokkal jobb, finomabb mint a bolti, kezdenek rájönni. Aki csak a boltit eszi, nem is tudja milyen az igazi!
A szemléletmódot pedig tovább kell adni a lemenőknek.
További kitartást és jó erőt kívánok a kerti munkákhoz!
Szerintem inkább elegük van túl közeli szomszédokból és családi házba költöznek. Én új építésű utcában lakok, de itt senki nem termel semmit, csak kicsukja a gyereket a zárt udvarra játszani. És a távolabbi új házaknál is ez a helyzet. És ahogy észre vettem a jelenlegi "fiatal" nagyszülő korosztály, akik még dolgoznak, ők sem igen kertészkednek.
Azért feltünő a faluba mikor a hátsó kereteket sorra füvesítik be és inkább pálinka/lekvár fákat ültetnek.
Kb nettó 5 ezer Ft az óradíjam a munkahelyemen. Munka után nekem anyagilag nem éri meg napi 1-2 órát dolgoznom a kertben. Nekem nem ez a hobbim. Ráadásul a kertészkedés nem olyan hogy egy szezonmunkát elhalasztok 1 héttel mert én nem érek rá.
Kertészkedjen az aki akar, én meg inkább máshogyan teremtem elő magamnak a zöldséget.
#15: "És bizony a háztáji sokkal jobb, finomabb mint a bolti, kezdenek rájönni."
Na ez a nem igaz, ebben nőttem fel, tudom a különbséget, illetve hogy nemigen van különbség, ez csak amolyan placebo-dolog. MUSZÁJ finomabbnak érezned, mert különben minek gürcöltél volna vele?! Ha megcsinálnám ugyanazt a kaját a te termésedből, meg még 4 adagot innét-onnét vettekből nem tudnád kiválasztani, hogy melyik készült a sajátból
"mert dicsőségnek tartjuk ,hogy sokat dolgozunk."
Szerintem mindenki leszarja, hogy ti mennyit hajtjátok még pluszban magatokat. Senki nem fog kitüntetést akasztani ezért a nyakatokba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!