Kezdőoldal » Otthon » Kert » Fügefa vessző gyökereztetése,...

Macilaci12 kérdése:

Fügefa vessző gyökereztetése, hogyan ?

Figyelt kérdés
A neten láttam videókat a témában , most 2 megoldással kísérletezek, az egyik egy hűtőládát negyedig felöntik vízzel , beletesznek egy akvárium melegítőt és 30 fokra beállítják a hőfokot. A vízbe beletesznek egy nagyobb hungarocelt , ami még elfér , az oldalába bele rögzítik a fügefa vesszőket úgy , hogy a vessző 1-2cm re belógjon a vízbe, ezen az 1-2cm -en bevágják a kérget , hogy a gyökér itt jöjjön ki. A hőfok és a párás levegő valóban jó hatással van a vesszőkre és a gyökeresedés valóban megindult , csak az a nagy problémám , hogy nem a vízben lévő rész kezdett gyökeret ereszteni, hanem a hungarocel feletti rész , a párás levegő hatott a vesszőre , csak most hogyan ültessem a cserépbe? tulajdonképpen , ha így elültetem , akkor fejjel lefelé lesz a vessző, lehet , hogy ez nem gond? a növény megtalálja a kiutat a földből? Van valakinek tapasztalata e téren? lehet , hogy alkalmazkodik a vessző a helyzethez és megfordul a növekedési irány?

#kert #kertészkedés #füge szaporítás #vessző gyökereztetés
2023. nov. 13. 23:10
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes. Biztosan megtalálja a kiutat, a gyökerét a földbe ültesd. Anyuéknak van egy hatalmas fügefájuk amit szaporítani akarnak. Anyu csak egy ágat le húzott és be temette a földbe a másik végét kint hagyta. Később csak ki vette a földből a fő fától le választva és cserépbe ültette. Nagyon szépen bokrosodnak.
2023. nov. 14. 00:18
 2/5 anonim ***** válasza:

Füge fáról levágtunk kb.80 cm hosszú,kb 1.5cm vastag ágakat,3 at.Ásónyomnyira a földbe ültettük,jól beöntöztük.Majd tavasztól öntözgettük.

Juniusban kezdtek hajtani.Az idén voltak 2 évesek,már termés is mutatkozott rajtuk.Már az eredeti helyére kell ültetni.

2023. nov. 14. 11:26
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell ezzel ennyit szarakodni. A fügevessző akkor is meggyökeresedik, ha levágod, és elhajítod a kertben.

Tavasszal vágsz 30 centis ágdarabot, felásott földbe a végleges helyre ledugod úgy, hogy csak 1-2 felső rügy látszódjon ki, beöntözöd, és kihajt. Ennyi. (A földből kilógó részt nem szabad nagyra hagyni, mert a sok levél sokat párologtat, emiatt kiszáradhat, ha nem öntözöd állandóan.)

De elvágott 2 l-es PET palackban is eljátszhatod ugyanezt, csak ott a hozzá nem értő hajlamosabb kinyírni, az agyonöntözéssel v. valamivel.

2023. nov. 14. 11:38
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Én egyik ősszel egy virágládába ledugtam egy füge ágdarabot. Következő májusban kihajtottak a rügyek rajta, a földből nem tudtam kihúzni, mert már nagy gyökerei voltak. Sóval nem kell semmi cirkusz, amit ledugsz most ősszel a földbe, az májusra legalább 50% eséllyel kihajt.
2023. nov. 14. 11:42
 5/5 anonim válasza:
Èn tápoldatos vízbe bele áligattam füge vesszőket meg gyökerezett...
2023. nov. 15. 03:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!