Miért nem kertészkednek már az emberek?
Azt láttom, itt vidéken is alig van már kert, már nem egyre többen hagynak fel vele.
Anyukám meg én letelik a munkaidőm, hazamegyek kapálok, ültetek, dolgozok a kertben. Van hogy éjszakás műszak után alszok 2 órát, már megyek is veteményezni.
Mert pusztán pénzügyileg nézve nem igazán éri meg. Sokkal jobban járok anyagilag 1-2 óra túlórázással, mintha az év felében folytón a kertet locsolgatnám, kapálgatnám, palántázgatnék, stb.
Ezért (is) aztán a kertemben ma már csak gyümölcsfák és bokrok vannak. Azokkal is kb annyit foglalkozom csak, hogy leszedem a termést. A gyümölcs horror ára miatt ez azért még megér ennyi munkát.
Én évekig kertészkedtem, de az utóbbi néhány évben elment a kedvem tőle.
Hiába gondoztam, ápoltam a növényeket, egyre több tönkrement. Ha nem a szomszéd gombás növényeitől vagy vírustól mentek tönkre, akkor letarolták a poloskák.
Idén már nem fogok kertészkedni.
Ez ám a betyár mentalitás.
Sőt, én inkabb csak 1 orat aludnék, és átmennek a szomszed kertjét is kapálni.
Mert számomra egy teher a kert. Azon kívül, hogy a kutya ki tud menni pisilni és a dohányos barátok ott tudnak egyet cigizni, ha jönnek vendégségbe, semmire nem használjuk.
Elhiszem, hogy sok embernek kikapcsolódás és igaz, hogy gyönyörű egy rendezett kert, de nem mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!