Ez a padlizsán ehető?
Azt írtad, hogy sárga maradt. Ami azt jelenti, hogy eredetileg is sárga volt.
Létezik sárga fajta. De ha biztos vagy benne, hogy ugyanezek a növények eredetileg lilát teremtek, és ezek a szemek lilaként kezdték az életüket, akkor viszont irány a komposzt.
Bár nekem ilyen színű soha nem lett a lila, úgyhogy én is eredetileg ilyen színű fajtára tippeltem a képek alapján.
Mondjuk, az összkép alapján szerintem valószínű, hogy még ha sárga fajta is, de ezek egy része már vén, ehetetlen.
Semelyik nem lilul be. Ami lila fajta, az már virágzás után lila, az első perctől kezdve.
Ami nem vén, azt kóstold meg. Ha nem keserű, és elrágható, akkor meg lehet próbálni megenni. Mikor úgyis kirántasz valamit, akkor ebből is csinálj.
Az biztos, hogy nem mérgező. Legfeljebb borzasztó rossz.
De szerintem ezek simán csak megöregedtek, és azért sárgultak meg. Az első képen a bal oldali mögött nem egy félig még lilásbarna látható?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!