Ilyenkor lehet gyümölcsfa csemetét ültetni? Nem csak ősszel ajánlatos? Ha lehet, akkor nyáron hogy kell gondozni pluszban? Zala megyei pórszombaton vásárolt valaki csemetéket?
Figyelt kérdés
Facebookon kertészkedős csoportban láttam egy kiírást, hogy hagyományos magyar fajtájú gyümölcsfa csemetéket árulnak.2023. ápr. 10. 16:14
1/2 anonim válasza:
Ősszel a legjobb, de még kora tavasszal se rossz. Most viszont már nincs kora tavasz, a csonthéjasok többsége virágzik, vagy már elvirágzott.
De azért még lehet fát ültetni, csak most már ész nélkül nem lehet. Tehát mindenképpen alaposnak kell lenni a beiszapolásnak, és mindenképpen erősen vissza kell vágni az ágakat, ilyen 10-20 centisre, hogy a kevés megmaradt gyökérre kevés ág jusson. Meg úgy általában, mindent jól kell csinálni. (Én már ültettem párszor fát ilyenkor, és mindig megmaradtak.)
Ilyen "hagyományos magyar fajtájú" csemetéket inkább nem ültetsz, ha rám hallgatsz. Nem véletlenül koptak ki a köztermesztésből. Vagy rossz minőséget teremnek, vagy nagyon érzékenyek a modern betegségekre, vagy egyéb.
2/2 anonim válasza:
ilyenkor már csak földlabdásat/konténereset!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!