Kezdőoldal » Otthon » Kert » Jártál már úgy hogy vettél...

Jártál már úgy hogy vettél gyümölcsfát, ami aztán 5 éves korára se termett semmit?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 10. 10:19
 1/4 anonim ***** válasza:
Milyen gyümölcs? Virágzik?
2023. ápr. 10. 10:58
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem sokat vettem, mert általában magam oltom a fáimat (már legalább 100-at), de volt már, hogy nem termett valami.

Pl. végleges helyre ültetés után élt, de kb. akkora volt még 5 év után is, mint mikor átültettem. Ott szerintem valami rovar elrághatta lent a háncsot, vagy ilyesmi.

Egy másik fánál kiderült, hogy a tervezett porzófajta mégse porozza. Oltottam rá olyat, ami biztosan porozza, aztán onnan számítva a 3. évtől már szépen termett.

Nálad miről van szó? Ha részleteket is írsz, esetleg kapsz hasznos választ, hogy mit rontottál el.

2023. ápr. 10. 13:08
 3/4 anonim ***** válasza:

Pont tavaly vágtam ki két barackfát, mert már "teljes gazdasági csődbe" vittek.

Ugyanis jóval többe került a permetezésük mint amennyi gyümölcsöt hoztak.

A többi gyümölcsfámmal minden rendben, viszont nálam is van egy szilvafa amelyik még tavaly is csak pár szemet termett.

Ha idén nem embereli meg magát, akkor ennek is mennie kell.

2023. ápr. 10. 13:28
 4/4 anonim ***** válasza:

3

Valami oka van annak, hogy az a szilva nem terem. Rosszul metszed, nem veszel észre valami kártevőt, v. nincs olyan porzófajtád, ami megfelelő lenne. Mindegyiket lehet orvosolni, és mind csak rajtad múlik.

Mivel permetezted azokat a barackokat, hogy olyan sokba került?

Én eladásra is termelek gyümölcsöt, szóval minden szükséges permetezés megvan, de a barack konkrétan az, aminek a növényvédelme nagyon egyszerű. 2-3 permetezés virágmonília ellen, 1-2 permetezés rovarok ellen, kész. Egy permetezés egy liter vízzel számolva 60-100 Ft közt van. Tehát a legdurvább években se kerül 1 kiló barack árába egy 1 mázsát termő fa permetezése. Oké, hogy most pár évben fagyproblémák voltak, de akkor is bőven kidolgozták az árukat a fák.

2023. ápr. 10. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!