Milyen chilit ültessek? ?
Van egy erkélyem, egész nyáron oda süt a nap. Akarnék ott nevelni 2-3 tő chili paprikát.
Ami nem extra kényes, van azért rajta termés, és gyilkos módon csíp.
Az tényleg jó, olyat egyszer régen már ültettem, narancssárgát.
Ezt az ázsiai bird's eye-t mondták még, hogy nem túl kényes.
Na az volt a másik, amit ültettem már életemben, a halapenyo, de az abszolút nem csípett. Hát egy kicsit. Nem annyira, mint egy bácskai.
Pedig az jó vastag húsú, ilyen paprika krémekhez az jó lenne.
3-mas, ennek a bird's eye-nak milyen a termése, olyan vékony falú, mint a habaneró?
A csípősebbek amiket én tartok vagy tartottam már az erkélyen:
Habanero: a piros és a sárga kevésbé, a barna közepesen kényes, egész jól csíp, és nagyszerű az aromája. Nyersen salátába a legjobb, de ha épp terem kb mindenhez is ezt eszem.
Tabasco: egész jól bírja a nomád tartást, közepesen csíp, vékony de leves húsú, jellegzetes csili ízzel. Viszont nem túl bő termő. Szósznak és főzni is szuper.
Aji: közepesen kényes, egész jól csíp, és rendkívül érdekes gyümölcsös aromájú. A habanero mellett ez a másik kedvencem.
Lingua de fuoco: elpusztíthatatlan, csíp, de nem extrán, nagyon bő termő, kemény ropogós húsú, hagyományos csili ízű. Fűszeres lében eltéve savanyúságnak kiváló, de szárítani is szoktam.
Bird eye: elpusztíthatatlan, közepesen csípős, apró de nem túl bő termésű. Én olajbogyóba töltöttem.
A ghost pepper, naga jolokia, trinidad scorpio inkább f@szméregetésre jó, mert csíp mint a fene, de nincs különösebben jó íze. Ráadásul eléggé kényesek is.
Ha valaki figyeli még a kérdést:
Azóta kibújt 3 mag. De az egyiknek össze van tapadva a sziklevele. Ez valami rendellenesség? Vagy majd szétválik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!