Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen chilit ültessek? ?

Milyen chilit ültessek? ?

Figyelt kérdés

Van egy erkélyem, egész nyáron oda süt a nap. Akarnék ott nevelni 2-3 tő chili paprikát.

Ami nem extra kényes, van azért rajta termés, és gyilkos módon csíp.

2023. márc. 10. 08:08
 1/9 anonim ***** válasza:
Habanero chilit ajánlom. Tavaly is sikeresen termesztettem cserépben. Szerintem erkélyen is jól fogja bírni. Marhatrágyás földbe ültettem és öntöztem igény szerint.
2023. márc. 10. 11:08
 2/9 A kérdező kommentje:

Az tényleg jó, olyat egyszer régen már ültettem, narancssárgát.

Ezt az ázsiai bird's eye-t mondták még, hogy nem túl kényes.

2023. márc. 10. 11:12
 3/9 anonim ***** válasza:
Azt is ültettem és volt sok rajta:)
2023. márc. 10. 11:17
 4/9 anonim ***** válasza:
72%
A jalapeno sem kényes, és akár át is lehet teleltetni , ha van megfelelö helyed
2023. márc. 10. 11:17
 5/9 A kérdező kommentje:

Na az volt a másik, amit ültettem már életemben, a halapenyo, de az abszolút nem csípett. Hát egy kicsit. Nem annyira, mint egy bácskai.

Pedig az jó vastag húsú, ilyen paprika krémekhez az jó lenne.

3-mas, ennek a bird's eye-nak milyen a termése, olyan vékony falú, mint a habaneró?

2023. márc. 10. 11:23
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem, de nem is papírvékony.
2023. márc. 10. 11:54
 7/9 anonim ***** válasza:
A habanero sem nagyon vékony, de nem is olyan vastag húsú mint a jalapeno.
2023. márc. 10. 11:56
 8/9 anonim ***** válasza:
69%

A csípősebbek amiket én tartok vagy tartottam már az erkélyen:

Habanero: a piros és a sárga kevésbé, a barna közepesen kényes, egész jól csíp, és nagyszerű az aromája. Nyersen salátába a legjobb, de ha épp terem kb mindenhez is ezt eszem.

Tabasco: egész jól bírja a nomád tartást, közepesen csíp, vékony de leves húsú, jellegzetes csili ízzel. Viszont nem túl bő termő. Szósznak és főzni is szuper.

Aji: közepesen kényes, egész jól csíp, és rendkívül érdekes gyümölcsös aromájú. A habanero mellett ez a másik kedvencem.

Lingua de fuoco: elpusztíthatatlan, csíp, de nem extrán, nagyon bő termő, kemény ropogós húsú, hagyományos csili ízű. Fűszeres lében eltéve savanyúságnak kiváló, de szárítani is szoktam.

Bird eye: elpusztíthatatlan, közepesen csípős, apró de nem túl bő termésű. Én olajbogyóba töltöttem.

A ghost pepper, naga jolokia, trinidad scorpio inkább f@szméregetésre jó, mert csíp mint a fene, de nincs különösebben jó íze. Ráadásul eléggé kényesek is.

2023. márc. 10. 19:53
 9/9 A kérdező kommentje:

Ha valaki figyeli még a kérdést:

Azóta kibújt 3 mag. De az egyiknek össze van tapadva a sziklevele. Ez valami rendellenesség? Vagy majd szétválik?

2023. márc. 22. 06:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!