Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen fát ültessek előkertbe?

Milyen fát ültessek előkertbe?

Figyelt kérdés
Az előkertünk nem napos, így oda olyan fa kellene, ami nem igényel sok napsütést! Légyszíves mondjatok pár fa félét ami bírja az árnyékosabb helyeket 🤗

2023. febr. 28. 20:45
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Fenyő?

De a legjobb, ha itt csemegézel:

[link]

2023. febr. 28. 20:56
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk Észak-keleti irányba néz az előkert, a ház-kerítés távolság alig 3 méter, de a mályvának (Hibiscus Syrciacus) ideális. Amikor virágzik az ablakból szoktam nézni, ahogy a méhek, dongók beporozzák.

Szóval ha kicsi a ház-kerítés távolság én inkább ilyen cserje-félét ajánlanék.

Sokszor nem érdemes fát ültetni közvetlen a ház-kerítés közé ha kisebb távolságról van szó, mert a fa gyökerei felpúposíthatják a járdát, rosszabb esetben a ház alapját megrepeszthetik, ami később fali repedést idézhet elő.

Szóval a háztól egy 3 méternyi távot érdemes kihagyni, így minimum 6 méter ház-kerítés távolság ajánlott ha faültetésről van szó.

Utcafronton, kerítésen kívül két diófánk van, bőven terem mindkettő, 2 évente szoktuk visszavágni, hogy ne érje el a vezetékeket. Viszont ott már nem árnyékol a ház sem.

Én valami virágos cserjét ajánlanék.

2023. febr. 28. 20:58
 3/7 anonim ***** válasza:
66%
Tiszafa.
2023. febr. 28. 21:00
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A távolsággal igaza van a 2-nek.

Egyébként szerintem a gyümölcsfákat leszámítva a nálunk honos fák mind bírják az árnyékot, félárnyékot. Gondolj az erdők hűvös félhomályára!

2023. febr. 28. 21:06
 5/7 anonim válasza:
Keress őshonos fát pl gyertyán
2023. febr. 28. 21:33
 6/7 anonim válasza:
21%
Diófát
2023. febr. 28. 21:55
 7/7 anonim ***** válasza:
Juhart, ezer fajtája van, színes levelű is. Az szereti az árnyékot-félárnyékot.
2023. márc. 14. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!