Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mennyibe kerülne 18 méter 30...

Mennyibe kerülne 18 méter 30 éves vízvezeték cső cseréje előkertben?

Figyelt kérdés
A négylakásos társasháznak egy közös vízóra aknája van, ebben van mind a négy vízóra. Én a 3. lakásban lakom, a vízórától 18 méter cső vezet a ház faláig. A házban korábban az összes vezeték ki lett cserélve, csak az előkertben a föld alatt nem. Most itt történt a szivárgás, az én vezetékemben. Az egészet ki kell cserélni az órától a ház faláig. A szomszédomat nem érdekli, nekem kell egyedül fizetnem mindent. Van két virágoskert, amit fel lehet ásni. A garázs előtti rész le van betonozva, de alatta át lehet húzni a vezetéket. Egy helyen kell feltörni a betont, a bejárat előtt, mert ott kanyarodik be a cső a házba, kb 2 m2. Az első árajánlatom bruttó 192 ezer forintról szól, vidéki kisvárosban.

2016. dec. 2. 11:17
 1/6 anonim ***** válasza:

Hát, kérj még más árajánlatokat is.

Lehet, hogy van még valami, ami nem tűnik fel így a leírásban, de ez nagyon sok. (A garázs előtti beton alatt, ha jól értem, van lefektetve egy védőcső vagy hasonló, azon keresztül lehet dugni a csövet.)

Ha van ismerős szerelő, vagy ismerős ismerőse, azt is meg lehet keresni, hátha ráér hétvégén.

Az árkot kiássa egy Bobcat max. 30-ért, vagy két segédmunkás 15-ért.

Az anyagköltség lehet, hogy 2 E, de 10-nél nem több.

Munkadíj számlával nem lehet több 30-nál (ismerős szerelő esetében ez is csak 10).

A legextrémebb esetben is 70-nél tartunk. Ha valamit alábecsültem, pl. 2 m mélyen van a cső, akkor legyen 100, de nem 192.

2016. dec. 2. 16:41
 2/6 anonim ***** válasza:
Ránézésre korrektnek tűnik, ha mindent elintéznek. Kérhetsz még árajánlatokat, de ennél sokkal olcsóbbat nem fogsz kapni a teljes kivitelezésre. Próbálkozhatsz persze, hogy magad fogadsz árokásó cigányokat, azok kiássák, esetleg betont is törnek, hívsz szerelőt, magad megveszed a szerelvényt, rendelsz konténert, magad talicskázod a törmeléket, stbstbstb. ha van időd meg energiád, kicsit még spórolhatsz vele.
2016. dec. 2. 20:23
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem kell cserélni!

(A régit nyugodtan benne kell hagyni, majd szétrohad.)

Le kell tenni egy másikat, de már műanyagot.

A KPE műanyagcső már nem megy tönkre, és kb 70-100 Ft métere.

Vagyis 1.800 Ft-ból meg is van.

Kell még a két végére 1-1 csatlakozóidom, aminek 3-500 Ft db.-ja.

Vagyis a teljes anyagköltség kb. 3.000 Ft-ból meg is van!!

A vízszerelőnek mindössze a két végéről el kell távolítania a régi bekötéseket, és rá kell csavarnia az újat. Ez nem lehet több egy órai munkánál.

Vagyis kiszállással együtt kérhet max egy tízest.

Kell aki kiássa a vízórától a falig. Ez két embernek 1-2 napi munka.

Segédmunkás 5-10ezer Ft/nap, azaz 20-40.000 Ft

Gondolom, hogy egy tízesért azt a kis betont is feltörik.

Ehhez már csak a visszabetonozás jöhet még hozzá, egy másik tízesért.

Összeadod akkor 100ezer Ft körül lehet egy korrekt ár.

2016. dec. 2. 23:16
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat. Visszacsatolásként még annyit, hogy nem volt időm árajánlatokat kérni a csőtörés miatt, mivel már napokig nem volt vizem. És nem is tudtam kitől, kevés a szerelő, aki van, az meg nem tele van munkával. Reggel kiásták, este kész volt. Ennek örültem. Az első árajánlat 160 ezerről szólt. Tisztában voltam vele már akkor is, hogy sok, mert a szomszéd nem fogadta el az ő árajánlatát, igaz nála nem volt csőtörés. Aztán amikor kész lett a munka közölte velem, hogy nem 15 méter, hanem 18 méter. Ezért osszam el a 160 ezret 15-tel és szorozzam meg 18-cal, ami 192 ezer forint, tehát 32 ezerrel több. Na, ez vágta ki nálam a biztosítékot. Én a 160 ezer forintos árajánlatot fogadtam el, mert sajnos kényszerhelyzetben voltam. Igaz, gyorsan megcsinálták, de szerintem mindennek van határa. A korrektségéről még annyit, hogy a 25KPE cső nettó ára nála 198 Ft. És a betontörmeléket sem vitték el.
2016. dec. 3. 13:06
 5/6 anonim ***** válasza:

Hát, át lettél verve, már az első ajánlattal is.

Remélem, a plusz pénzt már nem fizetted ki, ahhoz neked semmi közöd, hogy ő nem ismeri a mérőszalagot. Ennyi erővel te is mondhattad volna utólag, hogy bocsi, de te rosszul értetted az árajánlatát, 160 helyett 60-at, és csak ennyit vagy hajlandó fizetni.

2016. dec. 3. 17:25
 6/6 anonim ***** válasza:

Vagyis egy napi munkáért fizettél ki 200ezret.

Itt a cső bruttó ára:

A kosárban már a 18 méter, aminek az ára: 2.394 Ft.

[link]

2016. dec. 4. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!