Lehet értelme falun házilag levélkomposztot készíteni? Árulni?
Megfigyeltem hogy a falunkban van egy csomó levél, amit a közmunkások összeszednek majd nagy big bag zsákokba elviszik. Majd pedig egy telephelyen mint szemét lerakják.
(Ezt onnan tudom hogy én is közmunkás voltam. Ezért azt is tudom hogy ha mondanám nekik akkor elhoznák hozzám a házam kertjébe ingyen.)
Na én most arra gondoltam hogy elkomposztálom ezt itthon, és később eladom.
Ezt jó ötlet lehet?
Van ismerősöm, aki foglalkozik ezzel.
Pest mellett lakik, különféle virágföldeket állít elő és csinál levélkomposztot is.
Saját zsákot is csináltat, rányomatja a trágya nevét, meg az összetételt, a saját adatait is és interneten árulja, tudtommal kertészetek is vásárolnak tőle, de tényleg ért hozzá, dúsítja is kellő NPK arányban, meg csinál rózsának, orchideának talajt, de azok spéci dolgok.
Nem szállít ő sem semmit, vannak csomagküldő szolgálatok, elég olcsón kiszállítják.
Ő is ingyen, vagy nagyon olcsón szerzi be az alapanyagokat, kivéve a kemikáliát, de az sem drága neki, mert keveset tesz bele egy zsáknyi trágyába, teás, vagy fél evőkanálnyit, vagyis fajlagos költsége csekély.
Asszem szecskázója, ágdarálója is van, de azért nem teljesen szagtalan a folyamat, elég büdös a telke, bár ugye tudtommal marhatrágyát is készít, ami olyanná válik, mint a fekete, durva szemcsés föld.
Neki nagyon megy és egyedül csinál mindent, illetve néha a fia csinálja helyette, mert imád utazni.
Én nagyon biztatlak rá! Jó lenne ha többen foglalkoznának ilyen hasznos dolgokkal és csökkentenék a szemét mennyiségét.
Nézd, egy próbát mindenképpen megér, nem gondolnám elsőre, hogy halott ötlet. Kockázata elenyésző.
Főleg azért is gondolom ezt, mert a Nyíregyházi Állatpark elefántkakiból készült komposztját viszik, mint a cukrot :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!