Kezdőoldal » Otthon » Kert » Esővíz gyűjtés értelme?

Esővíz gyűjtés értelme?

Figyelt kérdés

Én is szeretném a kertemben, de elgondolkodtam valamin: az ereszünk egyik részéből a haz mögötti füves területre folyik a víz. Az nem hasznos önmagában? Miért jobb, ha összegyujtom és majd én szetlocsom? Vagy ilyen esetben hagyható, hogy essen, ahova akar?

Egyes csoportokban olvastam, hogy kitesznek csomó eszközt, amivel összegyűjtik a vizet - de ha nem tennék, akkor a földre-földbe hullana.

Lehet, valami nagyon egyszerű válasz van, csak ez most szöget ütött a fejembe.

Köszi a kíméletes válaszokat!🙂

2022. júl. 31. 10:06
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nagy esőnél elfolyik a víz.

Nem mindenhova jutna a vízből.

Nálunk a kopár hátsóudvarba folyna, ahol semmi sincs a tyúkok miatt.

2022. júl. 31. 10:09
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Amikor az ereszedből folyik, akkor éppen esik, úgyhogy felesleges annak a területnek a plusz öntözése az eresz által.

Ellenben a gyűjtés azért van, hogy amikor nem esik, legyen vized.

2022. júl. 31. 10:32
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Hát az ereszről ami lezúdul az pár négyzetmétert locsol csak be.És mivel mindig oda folyik az elosztás sem megfelelő.Elárasztani sem jó az adott területet.

Az esővíz megfogással jobban eltudod osztani az öntözést a területen belül,célzottan tudod elvégezni.És mikor hetekig, akár hónapokig nincs eső, akkor is tudsz tartalékot felhalmozni arra az időszakokra, nagyobb kiadósabb esősebb időszakoknál.Így a száraz hetekben is van módod esővízzel öntözni.

Akkor lenne értelmetlen ha gombnyomásra működne az eső.Meglenne adva hogy kedden, csütörtökön és szombaton délelőtt 10 és 12 óra között x mm csapadék esik, kivétel nélkül mindig.Akkor valóban felesleges lenne gyűjteni.De ezt jelenleg (még) nem tudja szabályozni az ember.

2022. júl. 31. 10:41
 4/6 anonim ***** válasza:
59%

én évtizedek óta gyűjtöm az esővizet, ezekből kannákkal hordom szét a szomjas helyekre. El sem tudom képzelni, hogy csak úgy "pocsékba" menjen a jó kis esővizecske (ami néha koszos, sárga színű, de akkor is esővíz.)

Igyekeztem egyszerű, kíméletes választ adni egy nyílvánvalóan egyszerű kérdésre.

nekem nagy a tetőm, el sem tudom képzelni, hogy nem gyűjtöm az esővizet.

Körülöttem nem gyűjtik, ezért magas a kutamban a talajvíz.

2022. júl. 31. 12:28
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Szóval a kérdés alapján te a füvet akarnád öntözni gyűjtött esővízzel?

Annak tényleg nincs értelme mivel nem tudsz annyit összeszedni hogy sokáig elég legyen, mint pl a mostani aszálynál amikor hónapok óta nem esett érdemi csapadék (egészen tegnapig), egy kevés esővízzel nem sokra mennél.

A gyep a nagy melegben es aszályban kiég, azt napi szinten kellene nagy mennyiségű vízzel az áztató esőt szimulálva öntözni. Amit te a tetőről összegyűjtesz az max pár napra elég.

Kérdésedre válaszolva: ha nagyobb területű füvesített részt akarsz csak esővízzel öntözni azt igazán nem éri meg. Ha virágokat, veteményest azt már annál inkább.

2022. júl. 31. 13:56
 6/6 anonim ***** válasza:

Én azért gyűjtöm, hogy ne a ház mellé/alá folyjon.

Ha meg már gyűlik, nyilván felhasználom. Ezzel locsolom a leandereket és egyéb dézsásakat, vagy mosom a kocsit.

2022. júl. 31. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!