Kaptam néhány csomag viragmagot van értelme el vetni?
Tegnap kaptam magokat, viszont legtöbbjükön az áll hogy legkésőbb májusban el kell őket vetni. Ha most megprobalom lehet még belőle szép kis virág vagy inkább hagyjam jövőre? Érdemes ezeket a magokat eltárolni? Ha igen hogyan?
(pázsitviola, pillangóvirág, rézvirág, körömvirág, csillagos dorottyavirág, nyári virág Mix)
Ezek között nagyon szépek is vannak. A mai nap este elveted őket, meglocsolod gazdagon, aztán minden nap reggel -este...ebben a melegben hamar utoléri magát mindegyik.
Ha véletlenül napon hagyott langyos vízzel locsolod, az még jobb.
A magokat 2 centi mélyre vesd, hamar megindul a hajtás.
a feleségem rámszólt, hogy hülyeséget írtam, mert mind szép!...bocs.
(nálunk ő a virágmester)
Ja, még annyit, hogy folyékony tápot nem árt önteni a vízbe, de a nélkül is működik minden.
Szerintem már nem sok értelme van idén. Ezek kicsi korban nem jól viselik a nagy hőséget. Esetleg ha már régebbi magok, és most vagy soha, akkor meg lehet próbálni. De olyan nagy ládád nemigen van, amekkora kellene... Egy csomag virágmagból lesz egy 5-10 m-es sor. De régi magok esetén lehet, hogy már most se csíraképesek, jövőre meg még úgy se.
Talán még a pázsitviolát lehetne megpróbálni, annak úgyse kell idén virágozni.
A csomagokat visszahajtod, és bárhol tárolhatod, lehetőleg hűvös és főleg száraz helyen. A fagy se árt a száraz magoknak, nedvesség hiányában nem tudnak károsodni, a megfagyó és kitáguló víz feszítené szét a sejtfalakat.
Az nem számít, hogy mikor vették a magokat. A minősítés évét olvasd el. Utána 1-2 év az, amikor jó szokott lenni, a 3. év már erősen bizonytalan, bár azt írják mindenre, hogy akkor még jó, de ez az esetek felében már nem jön össze. (Mások viszont még 5 év múlva is kikelhetnek, ez a mag fajtájától függ, meg hogy hány évvel a termelés után történt a minősítés, azaz a csíraképesség vizsgálata.)
Update!!
Meg jelentek az első apró kis hajtások 🤗 szám szerint pontosan 12 😁 úgy néz ki lesz belőle valami! Nagyon boldog vagyok! 🤩
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!