Kezdőoldal » Otthon » Kert » Diót iskoláznék magról. A...

Diót iskoláznék magról. A zöld burkot le hántottam a szabad levegőn szárad. Mikor rakhatom az "iskolába"? Most összel e friss termés mehet a föld alá kis fel ásott részbe?

Figyelt kérdés

Muszály teleltetni pincébe?

Vagy mehet egyből a föld alá kb 200 szem

Barack maggal szint úgy próbálkoznék az 100 szem

#Dió kerti iskolázása #Dió csemete
2022. okt. 10. 12:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

7

De akkor a kérdező esetében pont nem ilyen helyzet van. Ő meg tudja választani, hogy mit ültet.

2022. okt. 12. 05:18
 12/18 A kérdező kommentje:

Csak is a fájáért ültetném.

1 vödörre valót tettem kültéri iskolába, de van még 1 vödörrel őt pincébe gondoltam.

Jó nedves is nem tudom melyik eredne meg jobban.

Van egy kis csemete akácosom is .

Akác kb 60-70%-a eredt meg rá potoltam új csemetékkel .

Ez a dió meg onnét jött hogy nem akarom parlagon hagyni a területet ,ültetek rá valamit.

Így egyszer talán meg térül a fűnyírás ára tüzifa formájában talán.

Köszönöm segítségetek

2022. okt. 12. 08:18
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Dióban évente megterem annyi érték, mint amibe majd a tűzifa kerül.

Úgyhogy ha már belevágsz, jó dióval fogj neki, mert ha azt látod majd 15-20 év múlva, hogy ott a rengeteg dió a földön, jó dió esetén évente 1 M-t adnának érte, de a tiéd nem eladható minőség, akkor a guta fog megütni.

2022. okt. 12. 16:03
 14/18 anonim ***** válasza:
De neki csak a tüzifa miatt kell.
2022. okt. 12. 21:02
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Értem én, hogy most így gondolja, de lehet, hogy 1-2 évtized után meg fogja bánni, hogy most nem szerzett pár kiló jó minőségű diót. Fája a jó diónak is van, tehát azon nem veszít semmit, ha jó diót ültet. Én pl. tojás méretű óriásdiót szedtem két hete egy vasút menti gazdátlan fáról, annak a fája is óriás méretű.
2022. okt. 13. 05:04
 16/18 anonim ***** válasza:
Ahhoz, hogy normális diója legyen, foglalkozni is kell az ültetvénnyel.
2022. okt. 13. 14:45
 17/18 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül.

Idén pl. még a dióburok-fúrólégy is későn jelentkezett, úgyhogy a permetezetlen fákon is gyakorlatilag nulla volt a kártétel felénk. Na jó, megfeketedett a burkok egy része, de a belükkel semmi gond nem volt, plusz sok diónak még a héja is teljesen szép és egészséges maradt.

De permetezéssel már ez is megoldható, megvan a technológia. A rovarölőszerbe csalit kell keverni, és akkor a légy csak a lepermetezett részekre fog szállni, és ennyi.

10 év nagy idő, mire a diók teremni fognak, a kérdező is meggondolhatja magát.

2022. okt. 13. 17:02
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm tanácsaitok
2022. okt. 13. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!