Mit lehet tenni a sok paradicsommal, mert sok a termés?
Mi minden évben leaszalunk jó pár kilót, és így elrakjuk:
Télen pizzára, melegszenvicsre nagyon jó.
De ugyanígy lehet paradicsomléként, sűrített paradicsomként elrakni és télen fogyasztani. No meg lecsóként üvegbe rakni, ez tökéletes alap télen lecsóhoz, pörkölthöz.
Na én pont ezért nem foglalkozom már a termesztéssel.
Minden akkor terem, amikor már fillérekért kapni mindent a piacokon.
Fillérekért? Mikor jártál te piacon?
A másik dolog meg, hogy rendes, szabadföldön termelt, paradicsomízű paradicsomot nem nagyon lehet kapni még drágán se. Csak olyan üvegháziakat (még nyáron is), mint a multiknál.
Nekem évi 1000 Ft-ból szokott lenni 30 kg paradicsomom. Fele tő enni való, a másik fele meg húsos fajta, befőző paradicsom.
Leturmixolom, üvegbe öntöm, és befőző automatával hőkezelem. Minden tartósítószer nélkül eláll évekig, szezonon kívül használjuk fel, leginkább töltött paprikának, de máshoz is néha. A szomszédom 200 üveggel tesz el ugyanígy, mert szeretik meginni.
Keress ingyen elvihető bébiételes,vagy hasonló kis(pl.tormás) üvegeket a marketen,vagy jófogáson.
Vegyél a parihoz vöröshagymát+pritamin,vagy kápia paprikát,daráld le,főzd össze,oregánó bele,és isteni krém lesz belőle,pizzára,tésztára,vagy csak alapnak...
Minden évben 50~60 kis üveggel szoktunk elrakni.
Bébiételes üveg NEM JÓ a befőzéshez! EGyszerhasználatos a kupakja, nem zár vákuumosan!
A kis tormás és hasonlók azok viszont abszolút jók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!