Mennyi idő kell amíg a koktélparadicsomon a zöld bogyókból szép piros, fogyasztható termés lesz?
Hogy a zöld bogyóból mikor lesz piros és jóízű, az függ a fajtától, a zöld bogyó méretétől, a napállástól és napsütötte órák számától, a talaj tápanyag ellátottságától az öntözéstől stb. Úgy egy és négy hét közt.
De valami félreértést is érzek a kérdésben. Mintha azt várnád, hogy a tápoldat "kiürüljön" a növényből.
A felszívódó permetszerek esetében kell ezt megvárni, hogy a permetszer kürüljön a növényből. Ez az élelmezésügyi várakozási idő néven ismert fogalom, ami rá is van írva minden permetszer tasakjára.
Nem hinném, hogy olyan tápoldatod van, amire rá lenne írva, hogy várj két hetet míg kiürül.
Ellenkezőleg. Amiatt tápoldatozol, mert bizonyos makro- és mikro elemek nincsenek meg a talajban, de a növénynek szüksége lenne rá, mert szeretné beépíteni a termésbe, vagy a leveleibe stb. Kár lenne, ha ezeket a beépített anyagokat a növény kiürítené magából. Ez valami félreértés...
Ha az előírt mennyiségben alkalmazod, és nem tolod túl durván, akkor nem lesz rossz ízű a zöldség, gyümölcs. Ellenkezőleg. Ha biztosítod a paradicsom növekedéséhez és éréséhez szükséges tápanyagokat akkor ízletesebb lesz, mert az íz és aromaanyagok felépítéséhez is megadsz neki mindent.
Amit mondtak neked erről, az jól hangzik, de nem igaz.
[Nyilván, ha durván túltolod mondjuk a nitrogén pótlást, és csak pétisóval öntözöl, de azzal alaposan, akkor rossz ízű lesz a paradicsom, mert a sok nitrogén nagy növekedési erélyre serkenti, az még nagyobb általános tápanyagigényt támaszt, de te ebből csak a nitrogént biztosítod busásan, a többit nem. Persze, hogy ízetlen lesz.]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!