Paradicsomnak szárad el a levele, de a termés gyönyörű - ez betegség, vagy a nagy meleg miatt van? Vagy mitől? Képpel!
Az a furcsa, hogy egy ágyásban van másik fajta paradicsommal, és annak nem szárad a levele.
Szóval ha betegség, akkor azt is megtámadta volna már, meg ha a melegtől lenne, akkor az is így nézne ki.
Csak naplemente után locsolok, így meg sem éghetett.
ez van mellette, össze is érnek, és ennek meg semmi baja.
az összes törpének szárad a levele, az összes nagy (nem tudom a nevét, de vagy 1 méter magasra megnőtt) meg teljesen egészséges:
Igen, valami gomba a valószínű. A fajták nem egyformán érzékenyek.
Én fújnék rájuk valami általánosabb felszívódó gombaölőt, pl. a Mister ÉVI-je csak 3 nap.
Bár ennek szerintem nincs ampullás kiszerelése (lehet persze, hogy tévedek), viszont az Amistarnak egész biztosan van. Nem olcsó, de jó.
a nem olcsó mit takar?
van kb. 15-20 tő ilyen paradicsom.
maguk a paradicsomok szépek, ehetők, nem száradnak, nem férgesek.
2 héten belül meg is érik mind szerintem.
nem szívesen költenék ekkora mennyiségre, főleg most, hogy a piacon is tök olcsó a zöldség.
Mister 10ml (10literbe elég, pont elég a 20 tőre is), 550FT.
Szerintem megéri, (mondjuk nálunk pl. 300ft kg-ja a paradicsomnak...)
A megmaradt permetszerek akár 3 évig is eltarthatók .
Gondolom jövőre is űltetsz paradicsomot.Amig nem pirosodik hetente kell permetezni .A paradicsomok alján a levélzetet el kell távolitani,hogy szellős legyen .Az oldalhajtásokat is kitörni .
Köszönöm a válaszokat.
Beszerzek permetszert.
De ha először veteményezek ebbe a kertbe, akkor honnan jön a betegség?
A szomszéd üres telek, mármint nincs is szomszédom.
A levegőből szedik össze a növények?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!