A kaktuszomat hirtelen kitettem a napra, és megfehéredett. Mi tehetnék, vegyem be? Mi lehet az a fehér folt.
Figyelt kérdés
Már többször volta ilyen fehér foltok rajta, olyankor priccoltam körömvirág teával, mert azt hittem gomba, és helyrejött. Most viszont arra gyanakszok talán a hirtelen nap miatt lehet.2015. júl. 21. 12:20
1/3 anonim válasza:
Nem tudom hogy milyen fajta a kaktusz, de nekem mind kint van a tűző napon, pár fajtát valóban félárnyékos helyre javasolt tenni, de nekem pl. nap miatt ilyen baja még nem volt,valami más lehet az de kép nélkül még nehezebb megmondani.
2/3 anonim válasza:
Lehet napégés, amikor elhal a bőrszövet. Nem szabad azonnal tűző napra tenni mindenfajta előzetes edzés/szoktatás nélkül. Vannak olyan fajok is, amelyek nm viselik el a kevéssé tűző napot sem (pl. húsvéti kaktusz).
3/3 anonim válasza:
Sötét helyről napra téve így szokott lenni, megég a bőrszövet. Fokozatosan szabad csak naphoz szoktatni, nem "hirtelen", ahogy írod.
Már nem lehet vele semmit csinálni, így fog maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!