Ki hogyan oldja meg a kertben a locsolast ilyen melegben?
Mármint mi a kérdés?
Tömlővel, kannával, csepegtetővel. Estefele.
Általában az esti órákban (8-9 között) szoktunk locsolni fúrott kútból, amire rá van kötve egy szivattyú, arra pedig egy slag.
Ritkán előfordul, hogy reggel locsolunk, (amikor este nem érünk rá), akkor 6-7 óra között.
Bár szerintem jobb este locsolni, mert akkor már nem párolog el olyan könnyen a víz.
Automata öntözőrendszer van, hajnalban 4 körül indul be.
A veteményesben pedig izzadócső, azt este szoktam kinyitni, úgy 5 percre.
Holnap este 20 órára 34 fokot ír hozzánk az Időkép. A hideg kútvíz ilyenkor tud gondot okozni, ha levelet ér.
Szóval hőségben csak reggel, ha olyan módon akar locsolni az ember, hogy levelet is érjen.
Nálam a veteményesben a hagymák kivételével minden csepegtető szalaggal van megoldva, azzal nyugodtan lehet délben is, mert a hideg víz nem éri a növényt, csak a talajt, és szépen átveszik egymás hőmérsékletét.
Heti 2x2 órát szoktam csepegtetni, 10 cm kiosztású szalaggal, mikor szükséges. (Most épp nem szükséges, szombaton jó eső volt, legalább 2 hétig nem öntözök.)
Plusz még, csepegtetőszalagnál a levelek nem lesznek nedvesek, tehát nem kedvezünk a gombáknak a forró, párás környezettel.
A talajfelszín is csak a soroknál lesz nedves egy csíkban, a sorközök porszárazak maradnak, nem kelnek a gyomok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!