Hol lehet megnézni utólag, hogy melyik nap esett az eső? Locsolás miatt.
Nincs mindem faluban meteorológiai állomás, tehát ezt visszanézni csak akkor tudod ha a te lakhelyeden éppen van.
Vegyél eg csapadékmérőt csak pár száz forint aztán mindig felírod a naptárba hány mm esett.
De az miért fontos öntözés szempontjából, hogy 2 napja esett 10 mm, vagy 3 napja 15? Az a lényeg, hogy a mélyebb rétegekben mennyi a nedvesség, azt pedig egy kapavágással meg tudod nézni.
Azt meg tudni lehet, hogy komolyabb eső után még egy hét múlva is felesleges öntözni, 2 mm-t meg úgy kell venni, mintha nem is esett volna. Erre csak emlékszel, hogy volt-e rendes, áztató eső.
Mindegy, itt egy oldal, ami sok online műszeres amatőr mérést tartalmaz, hátha a te településeden is mér valaki:
Ha többen is mérnek, akkor az egeret mozgatni kell, mivel az adatok egymást takarják.
Nyáron, záporos-zivataros időben előfordul, hogy nálunk (közepes városban), ahol 3-an mérnek, az egyik helyen 3 mm esik, a város túlsó végén meg 20. Én magam is láttam olyat, hogy jöttem haza autóval, az ablaktörlőnek a gyors állásban kellett működni, hömpölygött a víz az utakon, aztán itthon meg, 1 km-rel odébb, félig száraz volt az aszfalt. Ezt csak azért írom, hogy lehet, érdemes lenne venni egy csapadékmérőt, ami pontosan a te kerted esőjét mérné:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!