Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hol lehet megnézni utólag,...

Hol lehet megnézni utólag, hogy melyik nap esett az eső? Locsolás miatt.

Figyelt kérdés
Elfelejtem időnként, hogy melyik nap volt eső és mennyi. Az időjárás előjelző oldalakon az elmúlt napokat sajnos nem mutatja.

2022. jún. 14. 22:14
 1/4 anonim ***** válasza:
48%
Met.hu
2022. jún. 14. 22:21
 2/4 anonim ***** válasza:
0%
2022. jún. 14. 22:26
 3/4 anonim ***** válasza:
52%

Nincs mindem faluban meteorológiai állomás, tehát ezt visszanézni csak akkor tudod ha a te lakhelyeden éppen van.

Vegyél eg csapadékmérőt csak pár száz forint aztán mindig felírod a naptárba hány mm esett.

2022. jún. 15. 07:44
 4/4 anonim ***** válasza:
67%

De az miért fontos öntözés szempontjából, hogy 2 napja esett 10 mm, vagy 3 napja 15? Az a lényeg, hogy a mélyebb rétegekben mennyi a nedvesség, azt pedig egy kapavágással meg tudod nézni.

Azt meg tudni lehet, hogy komolyabb eső után még egy hét múlva is felesleges öntözni, 2 mm-t meg úgy kell venni, mintha nem is esett volna. Erre csak emlékszel, hogy volt-e rendes, áztató eső.

Mindegy, itt egy oldal, ami sok online műszeres amatőr mérést tartalmaz, hátha a te településeden is mér valaki:

[link]

Ha többen is mérnek, akkor az egeret mozgatni kell, mivel az adatok egymást takarják.

Nyáron, záporos-zivataros időben előfordul, hogy nálunk (közepes városban), ahol 3-an mérnek, az egyik helyen 3 mm esik, a város túlsó végén meg 20. Én magam is láttam olyat, hogy jöttem haza autóval, az ablaktörlőnek a gyors állásban kellett működni, hömpölygött a víz az utakon, aztán itthon meg, 1 km-rel odébb, félig száraz volt az aszfalt. Ezt csak azért írom, hogy lehet, érdemes lenne venni egy csapadékmérőt, ami pontosan a te kerted esőjét mérné:

[link]

2022. jún. 15. 07:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!