Kezdőoldal » Otthon » Kert » 1,3m magas tuját át lehet még...

1,3m magas tuját át lehet még telepíteni?

Figyelt kérdés
Ha igen akkor most alkalmas rá az idő?
2022. márc. 11. 21:28
 1/4 anonim ***** válasza:

Attól függ mikor ültetted oda, ahonnan elvinnéd. Ha több mint 2 éve akkor én hagynám.

Ősszel szedtem volna ki,de max 2 éve ültetett növényt.

Ha szerencséd van megmarad,de számíts rá hogy nem fog.

5-6 éve ültetett ezüst fenyőt szedtünk ki egyszer 9 dbot.

Kb 120-140 cm magasak voltak.

Mind tönkrement.

2022. márc. 11. 21:43
 2/4 anonim ***** válasza:

Attól függ, mekkora földdel teszed át. Ha sikerül vagy 60 cm-essel kiásni és átvonszolni a másik helyre, jó eséllyel megmaradnak. Nagy munka lesz, az biztos. Most még lehet csinálni, ameddig ki nem hajtanak az új levelek.

Két ismerősöm is ültetett át összesen vagy 10 db 1,5-2 m-es tuját, mind megmaradt, én se hittem volna. Csak ültetés után ki kellett kötni őket, hogy a szél ne borítsa ki.

2022. márc. 12. 07:11
 3/4 anonim ***** válasza:
az idő teljesen alkalmatlan, illetve a tuja nem szereti az átültetést.
2022. márc. 12. 20:04
 4/4 anonim ***** válasza:

Semmilyen növény nem szereti az átültetést. De a tuja is túléli, ha megfelelő mennyiségű gyökérrel végzik.

A mostani időszaknál jobb idő nem létezik erre a célra. Minden örökzöldet akkor a legjobb átültetni, amikor már közeleg a rügyfakadás.

2022. márc. 13. 05:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!