Kezdőoldal » Otthon » Kert » Háztáji szőlőmet metszhetem...

Háztáji szőlőmet metszhetem ilyenkor? Covid karanténba vagyok megesz az unalom itthol... 1hét múlva le tudom fújni olajos rézkénnel vagy vegasollal . Melyiket ajánljátok? Csemege zala gyöngye és noha bor szőlő.

Figyelt kérdés

2022. febr. 7. 12:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
93%
Ma megmetszettem a maradék Othellót. A vastag részek vágása után egy perccel már jött ki a vágott felületen a - most még - mézgaszerű nedv. Vagyis, a mélynyugalmi állapotnak már vége. Remélem, azért még nagyjából beszáradnak a vágások, mire rendesen folyékony lesz a nedv.
2022. febr. 13. 17:08
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen tanácsaitok
2022. febr. 13. 19:57
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

'Az nem igaz, hogy a korábbi metszés miatt lényegesen korábban fog kihajtani. '

De igaz, csak nem olvastad el figyelmesen, amit írtam, arról volt szó, hogy az őszi metszés következtében lesz korábban termés.

2022. febr. 13. 23:13
 14/15 anonim válasza:
Segítséget kérnék abban, hogy kicsit elkéstem a metszéssel és az előző évi vesszőkon már megjelentek a kicsi rűgyekben a fürtök. Ha most ezeket levágom, akkor oda lesz a termés? vagy hoz még az új hajtáson termést? Köszönöm a segítséget.
ápr. 6. 07:52
 15/15 anonim ***** válasza:

Ugyanúgy metszd, mint ha két hónappal ezelőtt metszetted volna.

Most már folyni fog minden vágás, mint a vízcsap, de ha nem metszed, az idei termésed is problémás lesz, a jövő évi meg főleg.

ápr. 6. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!