Hogyan lehetne esővízgyűjtőből öntöztetni?
Arra gondoltam, hogy veszek egy 300 l körüli esővízgyűjtőt, az egyik eresz kimenetele alá. Ez 1-2 méterrel a kert szintje fölött van (domboldalon van a ház).
Erre az esővízgyűjtőre teszek egy csapot, ahonnan egy slagg cső menne végig a kerten - és akkor a csapot kézzel megnyitva kifolyik valamennyi víz automatikusan, aztán csap elzár és kész az öntözés.
A kérdés az lenne, hogy a slaggot hogyan lehetne jól beállítani. Perforált, csepegtetős cső jó lehet? Végére egy kör esőztető?
Egyáltalán lenne elég víznyomás a csőben, hogy ezeken átfolyjon a víz, szimplán a 300 literes tartály nyomása vagy az 1-2 méter szintkülönbség nélkül?
Vagy muszáj ehhez szivattyú?
Köszönöm.
Hú mennyi matek. Nagyon hasznosak, köszi.
A közlekedöedényként használt slagg is zseniális ötlet, köszönöm.
IBC-ket kezdtem el nézni most, de ezek rettentő drágák. 60 ezerért látok a neten. Árukereső egy darabot nem talál.
Honnan lehetne olcsóbban rendelni?
A csepegtetőszalagokra a gyártók 0,3-0,8 bár körül szoktak írni, a sokkal több az szétszakítja őket.
De mint írtam, a vadiúj szalagok 0,1-gyel is elmennek, több ismerősöm használja így. Csak lassan csepegnek, és ha kicsit elvízkövesedtek a talajvíztől, akkor már lassan se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!