Ha lyukas 200 literes esővízgyűjtő vashordót kibélelek erős szemeteszsákkal kb.30-45 micron vastagságúval (esetleg több rétegben, plusz alá puha geotextilt is tehetek), akkor az kibírja-e a benne lévő 200 l víz nyomását, vagy nagyon hamar kilyukad?
Forrasztass valakivel egy foltot a lyukra, nem egy nagy eset, akkor nem kell ilyen attrakciókat csinálnod!
Vagy sétálj el egy közeli MÉH telepre és vegyél másikat!
A zsák sokáig elbírja, mert nem találkozik nyomással, ugyanis a hordó oldalának feszül.
Az alján a rozsdás lemezszélek kivághatnák, de ez ellen jó a több réteg geotextil.
Viszont a fő probléma, hogy ha vízmerítés közben a merítőedény hozzáütődik, az a vékony anyagnak elég a kiszakadáshoz.
Én esővízgyűjtéshez vettem egy 1050 l-es IBC-tartályt 5 E-ért.
Mostanában drágább ugyan, de a tél folyamán talán tudsz venni 8 körül, plusz szállítás. Egyszer telemegy esővízzel, ez pár hónapig áll benne, kiengeded valahová, utána már alkalmas lesz zöldségöntözésre.
Volt egy lyukas hordóm, amit a szomszéd egy szívesség fejében elkért.
Miután átvitte, kérdeztem, hogy mire tud mégis használni egy lyukas lemezhordót.
Azt mondta, összegyűjt egy fél zsák nejlont, beleönti, meggyújtja, és amikor megolvadtak a hőtől, akkor lefedi a hordót, hogy elaludjon a tűz, aztán hagyja kihűlni. A végén lesz egy pár mm vastag nejlonborítás az alján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!