Kezdőoldal » Otthon » Kert » Esővízgyüjtő tartályra felszer...

Esővízgyüjtő tartályra felszerelt csap a kivágott lyukhoz képest kisebb, így eléggé engedi a vizet, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Gumiam pasztát ajánlottak, de miként kell használni, hogy elzárja a víz útját a lyuknál?

2019. febr. 24. 21:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Mennyivel kisebb?
2019. febr. 24. 21:44
 2/11 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Tömítő paszta nem biztos hogy jó ott már nyomás is van. Capon szokott lenni menet . Ott tömítsd nagy alátétekkel gumival.
2019. febr. 24. 22:24
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
kívül belül körbe kened az illesztésnél és hagyd száradni 1 napig
2019. febr. 25. 08:02
 4/11 A kérdező kommentje:

Ugy elszurtak, hogy van ahol 1,5 cm az eleteres.

Szoval gumiammal kenjem korbe kint es bent?

2019. febr. 25. 19:52
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
az elég sok, inkább nagyobb csapot tennék és ahhoz igazítanám a lyukat
2019. febr. 25. 20:01
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Én ajánlottam a gumiámot, de azt nem írtad, hogy 1,5 cm. Azt hittem, valami tizedmilliméteres rést kell tömíteni.

Fényképezd le a tartályon a lyukat, meg a csap illeszkedő részét kiszerelt állapotban, esetleg két nézetből is, hogy kiderüljön pontosan, miről is van szó. Nehogy megint olyasmit mondjunk, ami nem megfelelő neked.

2019. febr. 26. 06:25
 7/11 A kérdező kommentje:

Kepet nem tudtam most csinalni rola de a csap 3/4-es

ilyesmi a csap:

[link]

Amin "fekete" gyuru megy az kisebb, mint a lyuk es hiaba van ratekerve, fogva kifolyik a viz.

Megjegyeznem, hogy elvileg 3/4-esek a csapok, es ugyanazzal lett kifurva, de az egyik jobban engedi a vizet.

Fentebb ajanlottak, hogy vegyek egy nagyobb csapot, de meg sajna nem talatam 1 szammal nagyobbat sehol. Mindenhol 3/4-es van.

2019. febr. 27. 19:35
 8/11 A kérdező kommentje:

rossz a link, ilyen

[link]

2019. febr. 27. 19:36
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Én csinálnék valami alátétlemezeket.

Kívülre mindegy, de belülre nem lehet rozsdásodó vas.

Jó pl. egy 2-es rozsdamentes acél vagy 3-as alumínium lap, mert elég nagy a lyuk eltérése. Még valami kemény UV-álló műanyag is szóba jöhet. A maximális vastagságot a menet hossza határolja be.

Az alátéten belülre kell egy akkora lyuk, hogy a menet pont átmenjen rajta, kívül meg legyen legalább 1 cm átfedése a lyuk széleivel. Lehet kerek vagy szögletes, mindegy. Ilyenből kell egy kintre, egy bentre.

Ráhúzod a csapra az egyik alátétet, 2-3 mm vastagon bekened gumiámmal, hogy a menet mellé is kerüljön, ott is tömítsen. Bedugod a helyére, eligazítod nagyjából. Belül a tartály megfelelő helyét kened be gumiámmal, és ráhúzod belül is az alátétet. (Az alátétet is bekenheted a tartály belseje helyett, de akkor a meneten végigkened a tömítőt.)

Ha ez megvan, akkor a menetre rátekered az anyát, kissé meghúzod (nem kell túl erősen), és kész.

2019. febr. 28. 19:15
 10/11 A kérdező kommentje:
Koszonom mindenkinek a segitseget.
2019. márc. 7. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!