Esővízgyüjtő tartályra felszerelt csap a kivágott lyukhoz képest kisebb, így eléggé engedi a vizet, mit tegyek?
Ugy elszurtak, hogy van ahol 1,5 cm az eleteres.
Szoval gumiammal kenjem korbe kint es bent?
Én ajánlottam a gumiámot, de azt nem írtad, hogy 1,5 cm. Azt hittem, valami tizedmilliméteres rést kell tömíteni.
Fényképezd le a tartályon a lyukat, meg a csap illeszkedő részét kiszerelt állapotban, esetleg két nézetből is, hogy kiderüljön pontosan, miről is van szó. Nehogy megint olyasmit mondjunk, ami nem megfelelő neked.
Kepet nem tudtam most csinalni rola de a csap 3/4-es
ilyesmi a csap:
Amin "fekete" gyuru megy az kisebb, mint a lyuk es hiaba van ratekerve, fogva kifolyik a viz.
Megjegyeznem, hogy elvileg 3/4-esek a csapok, es ugyanazzal lett kifurva, de az egyik jobban engedi a vizet.
Fentebb ajanlottak, hogy vegyek egy nagyobb csapot, de meg sajna nem talatam 1 szammal nagyobbat sehol. Mindenhol 3/4-es van.
Én csinálnék valami alátétlemezeket.
Kívülre mindegy, de belülre nem lehet rozsdásodó vas.
Jó pl. egy 2-es rozsdamentes acél vagy 3-as alumínium lap, mert elég nagy a lyuk eltérése. Még valami kemény UV-álló műanyag is szóba jöhet. A maximális vastagságot a menet hossza határolja be.
Az alátéten belülre kell egy akkora lyuk, hogy a menet pont átmenjen rajta, kívül meg legyen legalább 1 cm átfedése a lyuk széleivel. Lehet kerek vagy szögletes, mindegy. Ilyenből kell egy kintre, egy bentre.
Ráhúzod a csapra az egyik alátétet, 2-3 mm vastagon bekened gumiámmal, hogy a menet mellé is kerüljön, ott is tömítsen. Bedugod a helyére, eligazítod nagyjából. Belül a tartály megfelelő helyét kened be gumiámmal, és ráhúzod belül is az alátétet. (Az alátétet is bekenheted a tartály belseje helyett, de akkor a meneten végigkened a tömítőt.)
Ha ez megvan, akkor a menetre rátekered az anyát, kissé meghúzod (nem kell túl erősen), és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!