Esővízgyűjtőben mivel kell kezelni a vizet, hogy ne algásodjon?
Figyelt kérdés
2021. ápr. 15. 15:11
21/32 puritan válasza:
A hordó, vagy tartály aljára kell tenni 1-2 fangli kemény oltott meszet. Ha nem piszkálod, az nem oldódik fel, elvan a tartály alján. Annyi vizet mindig kell hagyni, hogy ellepje. A szúnyoglárvák sem fognak megtelepedni benne.
22/32 anonim válasza:
És utána meszes vízzel locsolja majd a növényeket, hogy elhaljanak??? Kicsit gondolkozzunk már. :D
23/32 puritan válasza:
Ezt a módszert még nagyapámtól láttam sok évtizeddel ezelőtt. Nagyanyám meg abból a hordóból meregette a vizet a locsolókannába, és öntözte vele a virágokat, meg a palántákat.
24/32 anonim válasza:
#23 oké de vannak mészérzékeny növények. és ezzel nagyon durván el tudja tolni a talaj ph-ját
25/32 anonim válasza:
Egyébként érdekes, hogy először rámutatok a penész problémájára, utána rámutatok a mész problémájára, mindkét válaszom piros. Utánam elmondja más ugyanazt, az meg közel 100%. Nem tudom mi alapján megy a lepontozás, de undorító az egész.
26/32 anonim válasza:
a penész akkor probléma ha van szervesanyag a vízben. a víz maga nem tud penészedni. ha letakarod nem esik bele semmi és nem is algásodik
27/32 A kérdező kommentje:
#25 én mindenkinek zöldet adtam, a többi GYIK felhasználó osztogatja ész nélkül az értékelést.
Szuper, elgondolkodtató válaszok, mindnek utána fogok nézni.
2021. ápr. 17. 06:34
28/32 anonim válasza:
"...a gravitációt kihasználva..."
Ezt ki kell próbálni, hogy a 30 méterre is eljut-e a víz, vagy már előbb kifolyik.
Nálam egy olcsó, kis teljesítményű szivattyú van, meg egy időkapcsoló
29/32 anonim válasza:
Szia Kérdező! Megkérdezhetem, hogy döntöttél? Esetleg, hogy hogyan vált be? 1 IBC képes gravitációsan működtetni 30 m csepegtetőt?
30/32 A kérdező kommentje:
Egyelőre úgy fest, hogy a kanyaroknál elosztás szükséges, mert ahogy megtörik a csepegtető szalag, ott már csökken a nyomás, vagy nem is tudom, mi a fizikai magyarázat. Kb. 35 méternél már nem folyt tovább. Elosztókat kell majd venni, és rövidebbre vágni, majd eldugaszolni a végét. A gravitáció bőven működött, azért 1000 liter nem kevés, ha megnyitod a csapot simán elfolyik 30 méteren, főleg, ha nincs törés közben.
2021. máj. 11. 08:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!