Esővízgyűjtőben mivel kell kezelni a vizet, hogy ne algásodjon?
47%-os!
Neked fétised a lepontozás?
#11-es, 20:20 óra:
Kire célzol? Már senki sincs 47 %-kal.
Én mindenkit felpontoztam, a 47 %-os nyilván a frusztrációját vezeti le a lepontozással.
Öntözőrendszert szeretnék köti a tartályra, és ezért gondoltam, hogy talán eldugulna az algától, de ezek szerint rosszul gondoltam. Megint túlgondoltam szokás szerint :D
Köszönöm a válaszokat!
Az alga pillanatok alatt eltömi a szűrőt és a víz kenése nélkül tönkre megy a szivattyú.
Én évek óta -hetente egyszer-, egy késhegynyi rézszulfátot (rézgálicot) feloldok egy petpalacknyi vízben és azt öntöm a hordó vízbe.
Teljesen tiszta marad, kiírtja szúnyoglárvákat is és természetesen semmi baja nem lesz a növényeknek sem tőle.
Mondjuk én arra gondoltam, hogy a gravitációt kihasználva magasra rakom az IBC tartályt, és megnyitva a csapját engedem a vizet a csepegtetőbe. Kb. 30 méter csepegtető lenne lefektetve.
Ez akkor így nem is működhet, csak szivattyúval?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!