A vöröshagymát hogyan kell tárolni?
Figyelt kérdés
Tavaszig semmi gondom sincs a tárolással, mert a pincém hűvös és száraz. Tavasztól kezdődnek a gondok, aránylag hamar csírázásnak indul a hagyma, és így az új, főzésre is alkalmas hagymáig nem tart ki. Kérdésem lényege az, hogy tél végétől nyár közepéig hogyan tároljam.2021. jan. 20. 09:06
1/3 anonim válasza:
Szerintem pont a hagyma az, amivel nem kell annyit vesződni, szóval nem kell belőle 2 mázsát termelni, úgysem fogy el tavaszig annyi, ráadásul 200 Ft kilója.
Nálunk a mama elajándékozza a maradékot, aztán már ülteti a következőt.
Ha mindenképp tárolni akarod, akkor ki kell szárítani és fényvédett helyen fel kell akasztani kisebb hagymazsákokba.
2/3 anonim válasza:
Hát ha kihajt, akkor mégsem elég hűvös a pince. (Száraznak lenni nem fontos, csak hidegnek.)
Ha nem tudsz kellő hűvös időt biztosítani, akkor nincs más megoldás, mint elajándékozni a felesleget, és aztán venni a piacon vagy a boltban.
Nálam is ez van, egy 100 m-es sorban megterem vagy egy mázsa, ami 3 főre kitart és eláll március végéig, aztán két hónapig vesszük. Hűtőház híján jobb megoldás nincs.
3/3 anonim válasza:
Ha túl meleg a pincéd, tanuld meg a vermelést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!