Mitől fásult meg a vöröshagymám?
Mit jelent az, hogy megfásult? Én már évtizedek óta termelek vöröshagymát eladásra is, sokféle problémával találkoztam már, de amit megfásulásnak lehetne nevezni, olyannal nem.
Mi a hibajelenség? Kemény maga a hagymafej, vagy mi?
Sziasztok!
Az érdekes az, hogy tavasszal jó volt az újhagyma! Roppanós, finom!
Aztán most, amikor kiszedtünk 10-et kb. (tehát nem tudom, hogy az egész állomány milyen), tehát mostanra a hagymahéjak (belül is) egy nagyon kemény burkot is tartalmaznak, a belőle készített lecsóból köpködöm ki a kemény (de átlátszó) burkokat.
Még sosem volt ilyen a hagymám, pár éve már én is csinálgatom.
Ezért vagyok meglepedt és tanácstalan.
Létezik olyan, hogy az alapanyag a dugványozáskor "hibás" volt?
Egyébként az tényleg igaz, hogy a kezdetben "ellinkeskedtem" a locsolást, utána viszont kapott bőven! És mondom, az újhagyma jó volt!
Én soha nem szoktam öntözni, nagyon száraz vidéken, de jó minőségű földön, és még nem volt ilyen gond.
Vagyis, nem tudom, mi lehet a gond, csak tippelni tudok arra, hogy valami vírus lehet az okozója.
Ha csak a külső burok ilyen kemény, akkor azt szedd le pucoláskor, jobb ötletem nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!