Kezdőoldal » Otthon » Kert » A kertészek miért ilyen...

A kertészek miért ilyen pofátlanul drágák?

Figyelt kérdés
Kértem árajánlatot egy kisebb kert (130 nm) rendbetételére, füvesítés (gyeptégla), fák, bokrok metszése. Kaptam 1 millió forintról ajánlatot, amiből 600 ezer (!) a munkadíj. Ezt mégis hogy gondolták? Vagy a kertészek az orvosoknál, jogászoknál is jobban keresnének? Ez vicc.

2020. okt. 31. 22:58
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
66%

130 négyzetméter hogy lenne már több havi munka?

Az néhány napos munka.

Nekem 1060 négyzetméter a birtokom, ebből olyan 800m2 volt ami rendbetételére szorult.

Hasonló dolgok, mint amiket a kérdező kért.

Egy gépészmérnök ismerősöm tettek rendbe egy hét alatt, ingyen, hobbiból.

Neki nem is ez a végzettsége.

Csak a munkaeszközöket, meg ilyesmit fizettem... 300,000 forint alatt maradtak a költségek.

2020. nov. 1. 11:50
 12/26 anonim ***** válasza:
68%

De amúgy a szakember már csak ilyenek.

A vízszerelő, 80 ezer forintot kért csak azért, hogy kijöjjön és felmérje a kárt, pedig Pest megyében élek, 1 óra az út, onnan ahonnan hívtam és nem szokott semmi dugó lenni.

És ebben a 80,000 forintban nem volt semmi más, csak annyi hogy megnézi 2 perc alatt és meg mondja, hogy mi a gond, mennyiért javít.

2020. nov. 1. 11:54
 13/26 anonim ***** válasza:
80%

Illetve a villanyszerelő, amikor beköltöztem a házba, komolyabb munkákat elvégzett és ezért százezreket kért... Talán ez rendben is van, tényleg komolynak látszott a munka én meg nem értek hozzá.

Viszont látta, hogy a konnektorok ki vannak jőve’ a falból, és ajánlatot tett, hogy megcsinálja darabját 20,000 forintért.

Nem mentem bele, mert nem volt több pénzem.

Később rákerestem a neten, hogy azokat hogyan is kell vissza tenni és arra jutottam, hogy az nem munka, az egy óvodás feladat... Így tutorial alapján megszerettem magam. 4db konnektort kb. 10 perc volt visszatenni. Azóta is ott vannak és működnek.

És ezért elkért volna 80 ezret...

2020. nov. 1. 12:00
 14/26 anonim ***** válasza:
64%

Pont azért ennyi, mert te nem érsz rá, meg nem értesz hozzá. Egy autó, ház, műszaki cikk, cipő, meg minden ugyanezért drága.

Ezért van az árajánlat, pofátlanság az lenne, ha utólag mondaná meg neked, hogy akkor ez 1millió lesz. Soknak tartod, kérj még másik kettőtől, ha az is sok, csináld meg te!

Te mivel foglalkozol, mennyi az órabéred?

2020. nov. 1. 12:45
 15/26 anonim ***** válasza:
32%
Az egymillió forintból a végén marad neki 50-100 000 forint a sok adó munkabér, járulék, üzemanyag, anyagköltség, lízing, biztosítás díjak után, azt meg ne sajnáld egy vállalkozótól.
2020. nov. 1. 12:58
 16/26 anonim ***** válasza:
46%

Azért levezethetnétek matekkal, hogy hogyan jön ki az, hogy 1,000,000-ból 50-100,000 forint marad.

Ez nettó baromság.

A költöztető például 100,000 forintot kért.

Akkor neki meg szerintetek marad 0 forint, vagy akár mínuszba került a végére?

Dehogyis!

2020. nov. 1. 13:06
 17/26 anonim ***** válasza:
65%

16:

Én nem láttam, hogy 50-100 maradna, de leírom, amit én gondoltam.

600 a munkabér, tehát 400 az, amit vesz a kertbe (pl. gyeptégla) és amit a szerszámokra, saját utazására (autó) költséget, amortizációt gondol, ha saját, ha bérli (pl. lehet, hogy bérli az autót, szerszámot), meg esetleg céges költségek, fizeti a könyvelőjét, internetet, stb-t.

600 az meg tartalma 27% ÁFÁ-t, tehát marad 438 munkabérre.

Én ebbe a kategóriába sorolnám a szállítást is, nem tudom, hogy ő abba sorolta-e, tehát mondjuk veszek itt és itt X db gyeptéglát, és mennyiért hozzák el, az még lejön.

Ezt osztod a ráfordított órák számával, kijön az órabér.

2020. nov. 1. 13:30
 18/26 anonim ***** válasza:
75%
Különben kérdező, kérj részletes, tételes árajánlatot, és meglátod, melyik tétel van túlárazva!
2020. nov. 1. 13:31
 19/26 anonim ***** válasza:
66%

"Ezt osztod a ráfordított órák számával, kijön az órabér."

És azt hogy veszi ki a cégől?

Rájön 15% SZJA és 14% Eho. Ha meg van alkalmazottja akkor kész csőd az egész.

"kérj részletes, tételes árajánlatot, és meglátod, melyik tétel van túlárazva!"

És mire megy vele? A cég a fejére fog csapni és olcsóbban végzi el a munkát?

2020. nov. 1. 17:26
 20/26 anonim ***** válasza:
61%

Kérdező, adj esélyt még pár árajánlatnak! Én az első meghökkentően magas ajánlat után találtam ötödannyi munkadíjért minőségi munkát végző kertész szakembert, kettőt is, egymástól függetlenül. Jó eséllyel nem a hirdetőújságban találsz rájuk.

Az ő hírük szájról-szájra terjed, szomszédtól, kertészetben kaphatsz telefonszámot.

2020. nov. 4. 07:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!