Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mennyire lehet pofátlanul...

Mennyire lehet pofátlanul alkudni lakásvásárlás esetén?

Figyelt kérdés
Van Nyíregyházán egy 30 m2-es fiatalos, modern jó állapotú lakás 7.2 millió forintért. Meg is ér annyit, de ennek ellenére nem pofátlanság-e 6.2 milliót ajánlani érte?

2016. dec. 29. 04:41
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Alkuban nincs olyan, hogy pofátlanság. :)

Az eladónak be kell látni, hogy nem csak neki pénz a pénz.

Ennyiért nem fogja odaadni, ha tényleg baráti az irányár (hacsak nem nagyon sürgős, és már hosszabb ideje árulja), de minél lentebbről indulsz, annál alacsonyabb lesz a végösszeg, elvileg (de nem biztos, persze).

Viszont az fontos szerintem, hogy ne legyél sértő, tehát ne mondj olyat az eladónak, hogy térjen már magához, mit akar egy ilyen sz.r lakásért. Ilyen esetben a végén még berág és felfelé fog menni az árral. Ehelyett olyanokat mondj, hogy tényleg szép lakás, tetszik is, mindenképpen meg akarod venni, de ekkora lakást olcsóbban szoktak adni, és te nem tudsz 7,2-t kifizetni, mert akkor már nem maradna pénzed az átírásra, meg azért ki is kell festetni az egyik szobát, ami szintén pénz, stb. Tehát olyasmiket mondj, ami miatt belátja, hogy tényleg engednie kell valamennyit, ha üzletet akar.

2016. dec. 29. 05:20
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Meg ha csak nem most lett felújitva, azt is meg lehet emliteni hogy milyen sokba lesz mire sikerülne rendbe tenni. Vagy nézzél meg több lakást és biztos van olcsóbb , még ha le van lakva is. Na hamár felkell újitani , akkor meg szinte mindegy hogy melyiket teszi rendbe az ember .
2016. dec. 29. 06:40
 3/10 anonim ***** válasza:
91%
Vesztenivalód nincs. Nekem 9,5röl sikerült lealkudni 8,7re. Nem mindegy.
2016. dec. 29. 07:18
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nyíregyházán?

Egy 30 m2-es 7,2-ért?

Szerintem drága.

Ne ingatlanostól vegyed, mert még azt is te fizeted ilyen ár mellett.

Ajánld a 6,2-t és egyezzetek ki 6,5-ben!

2016. dec. 29. 11:17
 5/10 anonim ***** válasza:
24%
Teljesen pofátlanul ha nem akarod megvenni:-) (Attol függ mi neked a fontosabb?)
2016. dec. 29. 12:14
 6/10 anonim ***** válasza:
16%
100 ezrenként szokás alkudni.
2016. dec. 29. 12:54
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Annyit alkudsz amennyit akarsz, aztán majd az eladó eldönti hogy elfogadja-e vagy sem.

Amúgy mikor a nyaralónkat árultam, voltak vevők akik nagyon durván keveset akartak adni érte. Mindig vannak akik bepróbálkoznak hátha, végül is rosszul nem járhatnak vele, max nem adja annyiért az eladó, akkor még mindig megveheted drágábban. Szóval érdemes próbálkozni szerintem. 13,5 millióért árultam a nyaralót és volt aki 11 millióért akarta megvenni! Szerintem ez nagy pofátlanság, ennyiért eszembe sem volt odaadni, viszont ha odaadtam volna a vevők nagyon jól jártak volna, így viszont nem vették meg. Végül 12,8-ért adtam el, de az a vevő is asszem úgy kezdte hogy 12-t adna érte (vagy lehet még kevesebbről indultunk nem emlékszem).

Ráadásul ahogy észrevettem vannak vevők akik nem is akarnak beköltözni egy ingatlanba, hanem direkt arra mennek rá h jóval piaci ár alatt megvegyék, aztán később akár egy felújítás után eladják drágábban.

Száz szónak is egy a vége, nyugodtan mondj 6,2-t, aztán erre az eladó majd mond valamit, mondjuk hogy 6,9 vagy valami, aztán lehet lassan közelíteni az elképzeléseket. Persze minden attól függ hogy az eladónak mennyire sürgős illetve mekkora a kereslet a lakás iránt.

2016. dec. 29. 13:59
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Nyíregyházán nekem is kicsit soknak hangzik a 7.2 egy ekkora lakásért, de végül is nem ismerem az ottani árakat.

Egyébként én megpróbálnám a helyedben, függetlenül attól, hogy ekkora összegnél 1 milliót én pofátlanságnak érzek, de szerintem lakásvásárlásnál nem kell ezen annyira aggódni. Tényleg maximum nemet mond, aztán kialkudtok közösen egy árat.

Mi is most vettünk egyébként lakást, és 900 ezerrel olcsóbban kezdtük az alkudozást, végül pedig 600 ezerrel olcsóbban kaptuk el.

2016. dec. 30. 18:46
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha jó áron akarod megvenni mindenképpen alacsony árról érdemes indítani az alkudozást, hogy legyen miből még feljebb menned ha az eladó nem adja oda annyiért.

Esetedben ha mondjuk azt mondanád h 7 millióért megveszed az túl sok, mert akkor az eladó mit mond? Mondjuk azt h 7,1 , és akkor csak 100 ezret tudtál alkudni, viszont ha mondjuk úgy kezded h 6,5 (én max ennyit mondanék elsőre, írom ezt úgy hogy nem ismerem Nyíregyházán az ingatlanárakat), akkor jóval több mozgástered nyílik még esetleg felfelé menni, és nem valószínű hogy 7,1 lenne a végső ár.

2016. dec. 31. 10:22
 10/10 anonim ***** válasza:
50%

A mi házunkat 5 millióért hirdette az ingatlan kozvetíto. Egy roma család azt mondta, hogy meg akarják venni és találkozzunk. Elutaztunk a házhoz 200km-t, majd ott jelentette ki, hogy neki van 500 ezer forintja. Vicc.

Nos, ezek után én a helyedben azonnal az ár felét mondanám az eladónak :D

2017. jan. 16. 02:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!