Miért jobb a fűkasza mint egy normális fűnyíró? (Saját átlag kertbe)
** nyilván vannak olyan helyek, ahova jobb, de most egy átlagos, sima talajjal rendelkező, füves udvarra gondolok ami egy szimpla családi házhoz tartozik **
Nem igazán értem hogy miért jók a fűkaszák. Az egyik szomszéd azzal nyírja a füvet az udvarában, a másik szomszéd egy sima tologatós fűnyíróval. (Megj.: ugyanakkorák a telkek és a két szomszédnál kb. ugyanakkora rész van befüvesítve.)
A fűkaszás szomszéd ma már második napja nyírja a füvet, mindkét nap reggel 7 körül kezdte. Tegnap nem tudom mikor végzett, délután 4 után elmentem itthonról és csak későn értem haza, de 4-ig tolta és most is még nagyon nyírja.
A másik szomszéd pikk-pakk lenyírja, 1 óra szokott lenni talán max.
Nem elhanyagolható, hogy a tologatósnak egy egyenletes hangja van, a fűkaszát meg folyamatosan rángatja a user, végtelenül idegesítő hangja lesz ettől.
De nem csak a jelenlegi szomszédaim ilyenek, sok helyen látom hogy egy sima kertbe valaki fűkaszát vesz.
Nem értem, egy átlag kertben miért jó inkább NAPOKIG tartani és lóbálni a nehéz fűkaszát majd utána gereblyézni az egész kertet, mint 1 max 2 óra alatt körbetolni kényelmesen egy önjáróst, ami után még takarítani se kell? Miért jobb a lassabb, hangosabb és megerőltetőbb módszer? Mi előnye van?
19es
Nem kell taníts, mert amennyi géppel dolgoztam már, láttam ezt-azt. Lehet kínlódni nagy gazban fűnyíróval, de mikor már emelgetni kell erőből az elejét, az nem jó, nem arra való egy fűnyíró.
Az én fűnyíróm 'hátulemelős' technikájú, mivel csak elől 'van meg a két kereke'. :)))
Derékig érő gazt vágtam le vele árokban, amire a szemközti szomszéd azt mondta, meg se próbáljam fűnyíróval...
Igaza van a 23-as megszólalónak, ez már kínlódás, de ilyet is meg lehet csinálni vele.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!