Kezdőoldal » Otthon » Kert » Pécsett mennyibe kerül a...

Pécsett mennyibe kerül a kertben fúratni egy kutat? Mivel főzünk és iszunk belőle, ezért tiszta vízre gondoltunk.

Figyelt kérdés
febr. 1. 07:55
 1/9 anonim ***** válasza:
0%

Egy kútfúró jobban tudja de mivel a második vízzáró réteg alá 50 méter,akarsz menni bányászati engedély is kell.

Szerintem bőven 200 ezer fölött lesz.

febr. 1. 08:18
 2/9 A kérdező kommentje:
Végül is mindegy, mert olyan böhöm nagy kútfúró gépezettel biztosan nem fognak egy földes útra bejönni.
febr. 1. 08:21
 3/9 anonim ***** válasza:
47%

Minden földúton eltudnak menni.Ilyen kutakhoz nem kell engedély.

1 millka felett lesz.

febr. 1. 11:32
 4/9 anonim ***** válasza:
71%

Én kértem ajánlatot tavaly. 30-40.000ft/méter lett volna az első vízzáró rétegig, ami locsolàsra pont jó. Azt mondták, kb 15 méteren lehet locsolható víz, de mivel közel van a telekhez egy tó, ami foszfátsókkal szennyezett, ezért ez soha nem lesz nálam iható.

Plusz a fúráshoz nekem kell vezetékes vizet adni -ha nem tudok, többletköltség ha nekik kell kocsiszám vizet hozni.

Én inkább elengedtem, nem lesz locsolàs kint a szàntón egy darabig.

febr. 1. 12:32
 5/9 anonim ***** válasza:

Ősszel fúrattunk kutat, 21 méteren volt a víz, 200-as cső, a legolcsóbb műanyag aknával együtt 2 millió volt. A víz nem iható, sok a nitrát benne. Köszönjük szépen a környékbeli gazdáknak, akik túltolták a műtrágyát.

A kútfúrógép egy összkerékhajtású teherautón volt.

febr. 1. 16:46
 6/9 anonim ***** válasza:
A kútfúró kimegy bárhova, ne az legyen az akadály. Inkább azt kell megtudni ilyen mélyre kell fúrni...
febr. 2. 13:05
 7/9 A kérdező kommentje:
5-ös válasza alapján inkább elengedem és IBC tartály. Nem fogok kidobni feleslegesen 2 milliót.
febr. 3. 00:32
 8/9 anonim válasza:

Én fúrattam kutat, nemrég, akár 100 méterre is tudott volna fúrni. Legtöbbnek van katonaságtól szerzett hazai ivóvízbázisról térképe így meg tudja mondani hogy a környéken milyen mélyen mennyi és milyen víz van. Marhaság hogy ne tudna bárhova bemenni. Nem kell nagy gépre gondolj, kisteherautó méret. De az ivóvíz minőség az nem mélység függő. Be kell vizsgáltatni hogy mi van benne, és ezt időszakonként érdemes. Vannak vízszűrők amik a pocsolya vizet is ivóvíz tisztaságúvá teszik, ez is alternatíva lehet.

De semmiképpen nem ajánlom, hogy hajszold az ivóvíz minőségű kútfúrást. Indokolatlanul drága. Sokkal jobb ha egy vastagabb és bővízű kutat készíttetsz ami a ház vízellátását tudja biztosítani hidrofor rendszerrel. WC-t lehúzni, fürdeni, mosni mosogatni nem kell ivóvíz. A ház vízhálózatára rá kell kötni a kút hidrofor rendszerét, a vezetékes ivóvizet meg egy vékony csővel külön bevinni a konyhába ahol isztok.

tegnap 20:49
 9/9 A kérdező kommentje:
Ahhoz, hogy be tudjanak jönni teherautóval, bontani kellene a teraszt és a kerítést is. Egy személyautó se fér be jelenleg. Nincs bevezetve az utcába a víz, ha be lenne vezetve, akkor nem akartam volna fúratni kutat.
ma 06:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!