Miért jobb a fűkasza mint egy normális fűnyíró? (Saját átlag kertbe)
** nyilván vannak olyan helyek, ahova jobb, de most egy átlagos, sima talajjal rendelkező, füves udvarra gondolok ami egy szimpla családi házhoz tartozik **
Nem igazán értem hogy miért jók a fűkaszák. Az egyik szomszéd azzal nyírja a füvet az udvarában, a másik szomszéd egy sima tologatós fűnyíróval. (Megj.: ugyanakkorák a telkek és a két szomszédnál kb. ugyanakkora rész van befüvesítve.)
A fűkaszás szomszéd ma már második napja nyírja a füvet, mindkét nap reggel 7 körül kezdte. Tegnap nem tudom mikor végzett, délután 4 után elmentem itthonról és csak későn értem haza, de 4-ig tolta és most is még nagyon nyírja.
A másik szomszéd pikk-pakk lenyírja, 1 óra szokott lenni talán max.
Nem elhanyagolható, hogy a tologatósnak egy egyenletes hangja van, a fűkaszát meg folyamatosan rángatja a user, végtelenül idegesítő hangja lesz ettől.
De nem csak a jelenlegi szomszédaim ilyenek, sok helyen látom hogy egy sima kertbe valaki fűkaszát vesz.
Nem értem, egy átlag kertben miért jó inkább NAPOKIG tartani és lóbálni a nehéz fűkaszát majd utána gereblyézni az egész kertet, mint 1 max 2 óra alatt körbetolni kényelmesen egy önjáróst, ami után még takarítani se kell? Miért jobb a lassabb, hangosabb és megerőltetőbb módszer? Mi előnye van?
Én például jobban szeretek kaszával vágni, mint fűnyíróval.
S kaszával sem kellene napokig nyírnia a szomszédnak.
Lehet hogy hülye megközelítés, de szerintem ez inkább ízlés dolga, nekem sose volt fűkaszám, de a fűnyírót amúgyis jobbnak tartom: egyenletesebben vágja a füvet, így szebb lesz a végeredmény, és a talajon áll/gurul, nem kell cipelned!
A legtöbb mai modern fűnyíró önjáró, így tolni sem kell, csak fogni, az állítható hasmagasság miatt pedig egyenetlen talajon is könnyen használható! Mivel fűkaszát még nem használtam, így nem tudom, hogy milyen gyorsan lehet vele haladni, fűnyírónál meg mondjuk a vágószélességnek is nagy szerepe van ebben, meg annak is, hogy önjáró-e, vagy tolni kell tetszőleges haladási sebességgel! E héten hétfőn rendeltem a neten új fűnyírót, csütörtökön már meg is jött, fix fordulatszámú, és a motor bejáratása miatt egyszerre csak max. 20 percig használtam, de annyi idő alatt kb. 200-250 m2-t le is nyírtam vele, őrület! (51 cm vágószélesség, nem önjáró, oldalkidobással használva)
Mondjuk valóban igaz, hogy a szegélyekhez annyira nem férsz oda vele, de amilyen vékony sáv marad, semmi az egész, én kézzel kihúzkodom, annyi baj legyen!
14
Értem miről beszélsz, csak az 1 lovas gépeket jöttem megvédeni. 1 lovas 5 kilós Makita fűkaszával, 2.4es damillal 300 m² bokán felül érő gazt bő óra alatt letolok egy pihenéssel közben, és nem erőlködik. Persze ez rendes minőségi vállkasza, a szegélynyírók tényleg szörnyűek, még szegélynyírásra is.
Bokán felüli az nem valami veszélyes méret azért. :) Ilyen helyre még a fűnyíró megteszi.
Meg ha gazról van szó, azt vinni szokták a kis gépek is, mert a gaz viszonylag ritkás, merev szárú növényt szokott jelenteni. De a sűrű, elhajlós füvet, mint pl. a perjefélék rendes felmagzás előtt, nem fogod tudni ilyennel levágni.
16os
Bokán felüli alatt minimum 30 centis, sűrű gazt értek. A fűnyíró egyből le is fulladt vele, direkt kipróbáltam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!