Miért jobb a fűkasza mint egy normális fűnyíró? (Saját átlag kertbe)
** nyilván vannak olyan helyek, ahova jobb, de most egy átlagos, sima talajjal rendelkező, füves udvarra gondolok ami egy szimpla családi házhoz tartozik **
Nem igazán értem hogy miért jók a fűkaszák. Az egyik szomszéd azzal nyírja a füvet az udvarában, a másik szomszéd egy sima tologatós fűnyíróval. (Megj.: ugyanakkorák a telkek és a két szomszédnál kb. ugyanakkora rész van befüvesítve.)
A fűkaszás szomszéd ma már második napja nyírja a füvet, mindkét nap reggel 7 körül kezdte. Tegnap nem tudom mikor végzett, délután 4 után elmentem itthonról és csak későn értem haza, de 4-ig tolta és most is még nagyon nyírja.
A másik szomszéd pikk-pakk lenyírja, 1 óra szokott lenni talán max.
Nem elhanyagolható, hogy a tologatósnak egy egyenletes hangja van, a fűkaszát meg folyamatosan rángatja a user, végtelenül idegesítő hangja lesz ettől.
De nem csak a jelenlegi szomszédaim ilyenek, sok helyen látom hogy egy sima kertbe valaki fűkaszát vesz.
Nem értem, egy átlag kertben miért jó inkább NAPOKIG tartani és lóbálni a nehéz fűkaszát majd utána gereblyézni az egész kertet, mint 1 max 2 óra alatt körbetolni kényelmesen egy önjáróst, ami után még takarítani se kell? Miért jobb a lassabb, hangosabb és megerőltetőbb módszer? Mi előnye van?
"a tologatósnak egy egyenletes hangja van, a fűkaszát meg folyamatosan rángatja a user,"
Sanszos, hogy az USER-rel van baj.
Szerintetek ha felajánlanám hogy kölcsönadom a miénket, abból mi lenne? (Sőt, igazság szerint el is adnám neki bagóért, mi alig használjuk, csak foglalja a helyet.)
Én őszintén gondolom hogy szívesen kölcsönadom ha tényleg az a helyzet mint amit a #2 írt és drágállja a normális fűnyírót, de félek hogy ő csak támadó bunkóságnak értelmezné és csak rontana a helyzeten, sose lehet tudni.
Olyan szívesen kinyitnám az ablakokat végre hogy itt a jó idő, de már második napja nem tudom. :(
A legjobb, ha mindkettő van. Fűnyíróval gyönyörűszépen, egyenletesen lehet nyírni, és ha nem nagy a fű, akkor nagyon gyors is. De ha nem kezeled az udvart, akkor már kell a kasza. Gondolok itt arra, hogy nagyon nagyra nő a fű, vagy egyenetlen a talaj, stb, akkor a kasza a megoldás. A fűnyírót tönkreteszed hamar nagyon nagy fűben, és rossz talajon.
Nekem pl van egy 700 nm udvar, amit a fűnyíróval nyírok rendszeresen, gyönyörű a fű. De a fákat, és a fal mellett már a kaszával kell vágjam, erre csak a damil alkalmas (meg a gyomlálás kézzel). Hátul a kertben van egy 500 nm-es szilvás, azt csak a kaszával vágom, mert ott mindenféle gyom nő és nagyon egyenetlen a talaj, a fűnyírót egy év alatt összetörném vele. Plsuz a ház előtt az árkot is csak a kaszával tudom vágni.
Szóval akinek mindenkre kell megoldás, annak a kasza jó. De nem tudsz vele szép pázsitot csinálni.
Persze, ezt értem, írtam is hogy nyilván van olyan terep ahol jobb a kasza, az árokban pl. mi is azzal nyírjuk. Bocsánat ha félreérthetően fogalmaztam.
De a szomszéd az egész telkén a kaszával hadonászik, pedig jó a talaj és nem különösen magas a fű. Ezt nem értem, hogy miért jó. :(
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!