Kezdőoldal » Otthon » Kert » A leanderem levelei folyamatos...

A leanderem levelei folyamatosan száradnak, már az újak is, miért?

Figyelt kérdés

Feltöltöttem egy képet, amin jól látható mire gondolok. Pár hete kezdődött, és nem tudom miért lehet. Behoztam kintről a házba, szépen hozta az új leveleket, és egyszer csak jött ez a száradásos jelenség. Öntözve van megfelelően, nem tudom mi lehet a baja. Valami fertőzés?

[link]

ma 11:03
 1/5 Noren1989 ***** válasza:
Mennyi a benti páratartalom? Embernek is javasolt a 40% körüli, vélem, hogy nálad ez max 25. Mérj rá, ha teheted.
ma 11:27
 2/5 A kérdező kommentje:
esélyes, hogy alacsony igen. de ha locsolom rendszeresen akkor ez mindegy nem?
ma 11:44
 3/5 anonim ***** válasza:

Hősokk. Azt semmilyen növény nem szereti, ha nagyon hidegről viszik nagyon melegre. A legtöbb növény levélhullással reagál rá, a leander ezek szerint száradással. Növényfüggő, nem tudom, leandernél mennyi ez a különbség, amit még elbír, de úgy általában 15 fok körül szokott lenni. Ilyen esetben két lépésben kell megoldani, előbb egy hűvös helyre tenni 2-3 hétre, és csak utána melegre.

Már feltéve, hogy valamit van értelme meleg helyre vinni. A leander egyértelműen nem olyan. Nagyon fényigényes, egy meleg lakásban fényhiányos lesz a hőmérséklethez képest nagyon kevés fény miatt. Kirakni meg már nem fogod tudni, főleg ha egyszer elkezd hajtani, mert a fagytűrése nagyon lecsökken.

Lehet, hogy a fotó csal, de mintha takácsatka is lenne.

ma 11:57
 4/5 anonim ***** válasza:
nem öntözted túl?
ma 13:42
 5/5 anonim ***** válasza:
Sokkal kevesebb fényt kap, mint nyáron, ezért bőséges öntözés mellett szobahőmérsékleten abnormálisan gyors növekedés következik be, ami megterheli a növényt.
ma 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!