Az milyen betegségre utalhat ha az almafa termései még értetlenül és értetten is potyognak le? Nem mind hullik le de folyamatosan valamennyi esik lefele.
Autókorrekt tréfálkozik veled?
Ha nincs látható baja a fának és gyümölcsnek, akkor lehet, nem tudja megtartani. Szél is be tud segíteni. Tudom, ezzel nem sokra mégy. Sárgabarackfánk volt olyan, hogy rengeteg volt rajta. Ha beérik, 30-40 kiló lett volna. De kétharmada lepotyogott.
Köszönöm a válaszokat, ezt nem tudtam.
Elég öreg a fa sztem már v 30+ éves ezért gondoltam h beteg lehet.
Nálunk virágzáskor esős és hűvös-hideg volt az idő, tehát a méhek nem, vagy csak kismértékben történt meg. A szomszédom növényvédelmi szakember - az Ő állítása szerint a terméketlen (beporozatlan) virág is fejlődésnek indul, de amikor kb. mogyoró nagyságot eléri a gyümölcs, akkor lehullik.
Magam részéről elhiszem a szomszéd véleményét, mert ez a korai gyümölcshullás megfigyelésem szerint csak "rossz" években fordult elő. Ez a jelenség a meggyre szinte hatványozás formában érvényes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!