Mennyiért éri meg fűkaszálni?
A munka elvégzésére meg kell állapodni az összegben.
Lehet egy terület lejtős,egyenetlen talajú,meg még sorolhatnám mivel van tele .
Ha besegítesz, tök mindegy, hogy mennyit kér a kollégád, ő állapodott meg a bérben, semmi értelme a fifti-fiftinek.
A másik, hogy ezt csak a nagyon "elvetemültek" képesek napi 8 órában végezni. A legprofibb gépet is kell pihentetni, kb 1-2 óránként. ezért sem szoktak órabért számolni.
Vagy van egy napidíj, amit úgy számolsz ki, hogy lefedje a költségeidet, vagy ha nem akkora a terület, hogy napokig kell járni, akkor kiadja a területedet, és számoltok négyzetméter alapon.
Mondjuk én nem bírnám napi 8 órát nyomni a gombot, de a legkönnyebb terepen -sík, egyenletes talaj, alacsony, damilozható növényzet-is elkérnék legalább 8000-et 1000nm-ért, ha én viszem a gépem.
Nem fog elvállalni egy 4 órás munkát 10-esért, ha van esze.
Ha ő szerzi a melót, neki több jár szerintem.
Egy óra alatt kb. 500négyzetmétert lehet egy erős kaszával levágni. Egy nm-ért nyugodtan el lehet kérni 8-10 forintot, tereptől függően. A barátod is el fog kérni ennyit, abban nyugodt lehetsz.
Ha 2 órát vágsz, akkor az kb. 1000nm, azaz ha 8000-et kérsz, akkor nagyon haveri árat kértél. Azaz óránként 4000 fölött éri meg csinálnod szerintem.
Sokan átsiklanak afelett, hogy a kérdező azt írja, hogy saját kaszát, damilt, benzint használ.
Ennek alapján fifty-fifty.
Hiába szerezte a másik tag a munkát. Ha kevesebbet akar adni, akkor csak le akar húzni.
55-45 a legvégső ár, amiben én benne lennék, s így honorálva van az is, hogy ő intézte az egészet.
Válaszok között hogy gondoltad a kevesebb, mint 1000 forint óránként?
Ebből még a te költséged sem jön ki, nemhogy a gépé, üzemanyagé, vagy damilé.
Ne legyél naiv, ne hagyd magad átverni!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!