Kezdőoldal » Otthon » Kert » Locsoláshoz gondoltam veszek...

Locsoláshoz gondoltam veszek műanyag 200-300 literes hordót. Hogyan lehet a legkönnyebben csapot szerelni rájuk?

Figyelt kérdés
Esetleg valaki csinált ilyet, mi a leggyorsabb és legpraktikusabb, könnyebb módja a csap rászerelésre?
febr. 2. 19:48
 1/3 anonim ***** válasza:

Van még egyszerűbb: belelógatsz 1 csövet le az aljáig, a cső végét megszívod és jön is belőle a víz.

A cső végére meg rádugsz 1 csapot.

febr. 2. 20:33
 2/3 anonim ***** válasza:

Lehet venni kifejezetten műanyag hordóhoz való csapot

[link]

vagy átvezető idomot és arra már bármilyen csapot tehetsz:

[link]

febr. 2. 22:11
 3/3 anonim ***** válasza:
50%

Rászerelni tényleg nem gond. Ha venni kell, akkor valóban ilyen rászerelhetőt veszel, ha meg van otthon bontott, akkor azt is rá lehet tenni. Azt én úgy csinálnám, hogy ha van egy külső meneted a csap végén, akkor fogsz egy ugyanolyan méretű idomot, amin van belső menet, szükség esetén levágod a felesleges részt (pl. könyök esetén), és ezt anyának használva szereled fel a hordóra fúrt lyukba. Kell közé két nagy alátét, meg esetleg két gumitömítés. Gumiám vagy hasonló is kelleni fog, mert a gumi önmagában úgyse elég, ezért az nem is muszáj.

A nagyobb probléma az, hogy mire jó egy ilyen hordó? Minimális mennyiségű víz fér bele. Én csak szó szerint pár m2-t öntözök itthon, és még ahhoz is van egy 1050 l-es IBC-m, a garázs csatornája tölti. Szárazabb időszakban hálózatról töltöm párszor, mert kerti csapom nincs, külön kell hozzá slagot kihúzni.

febr. 3. 07:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!