Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mekkora ágdarabok mehetnek a...

Mekkora ágdarabok mehetnek a komposztba?

Figyelt kérdés

Az idei felhasználásra szánt komposztom nagyjából fele része baltával 3-10 cm-es darabokra vágott, max. 2.5 cm átmérőjű gyümölcsfa ágvagdalék. Az ágakat tavaly metszettem le a fákról és október környékén kevertem be a komposztba, úgyhogy még nem bomlott le teljesen. Kézzel már eltörhetők, de még nincsenek elkorhadva. A már fellazult faanyag jó sok vizet tárol. Azon filózom, hogy felhasználható-e ez így, vagy kirostáljam a komposztból.

A komposzt beásását, a kapálást és az egyéb kerti munkát azt hiszem, nem zavarják ilyen méretű fadarabok. A kertben laza homoktalaj van, aminek talán még jót is tenne, az ágdarabok kötöttebbé tennék, plusz elősegítenék a víz megtartását. Végülis az erdei talajban is vannak hasonló ágdarabok. Az biztos, hogy a komposztból a talajba beásva lelassulna a további lebomlásuk. De nem hallottam arról, hogy ilyen darabos, félig komposztálódott ágvagdalékot ki szoktak-e juttatni a kertbe. Szerintetek lehet valamilyen probléma belőle?

ma 15:35
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!