Kezdőoldal » Otthon » Kert » Felhasználható ez a föld...

Felhasználható ez a föld komposztba vagy veteményesbe átszitálás után?

Figyelt kérdés
Költözésünk után csináltunk egy garázst. Most mellé szeretnénk egy tárolót, emiatt az alap betonozásához a terület nagy részét kiástam. Beton keretet találtam, valószínűleg ól lehetett ott régen. A közepén szép föld volt. Szélső 1 méter viszont eléggé törmelékes. A törmelékes részt biztosan nem használom fel, de belső részén található jobb földet fel lehet használni? Nem törmelékes, csak a szélek miatt merült fel bennem.

márc. 7. 19:51
 1/5 anonim ***** válasza:
Ez 1 jó pihent föld .
márc. 7. 20:26
 2/5 anonim ***** válasza:

Komposztba földet?? Minek? Egy plusz munkát csinálsz magadnak. Vagy inkább többet.

A kertbe szétszórod, kész.

Mivel mélyen volt, oxigénmentesen, így halott föld, mikroorganizmusok nem nagyon vannak benne, de majd lesznek nagyon gyorsan, a felszínen.

tegnapelőtt 06:51
 3/5 A kérdező kommentje:

Nem sokat akartam a komposztba rakni. Csak egy réteget a tetejére. A többit a veteményes kertre akartam kiszórni.

Akkor szerintetek is ki lehet szórni a kertbe? Nem lehet benne semmilyen apró törmelékdarabka? Tudjátok, mint a mikroműanyagok.

Nem szeretnék dolgozni pluszban, ha utána csak rosszabb lesz nekünk a megtermett zöldség minősége.

tegnapelőtt 18:09
 4/5 anonim ***** válasza:
Bármi van is benne, elfér... Maximum ha habarcstörmelék van, akkor a mész eltolja a pH-t, ez a legnagyobb veszély. De ha nincs ilyesmi, akkor nyugodtan. Még ha van, akkor is csak arra kell vigyázni, hogy ne legyen nagyon sok. Az altalajjal keveredve nem lesz baj még úgy se.
tegnapelőtt 18:38
 5/5 A kérdező kommentje:

Kiszórás előtt át akarok szitálni. Inkább több munka, de nem szeretném, hogy törmelék kerüljön a veteménybe. Rengeteg tégla és beton volt a szélén.

Köszönöm a válaszokat!

tegnapelőtt 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!