Milyen láncfűrészt vegyek?
Sziasztok.
Második láncfűrész vásárlásban gondolkodom 3LE körül.
Stihl-t és husqvarna-t nem szeretnék az áruk miatt sem, illetve az új gépekre nagyon sok panaszt hallok.
Ki milyen fűrészt ajánlana ezeken kívül? Straus, flinke és társai sem érdekelnek.
Nem fa kitermelésre kellene, de a téli tüzelőt ezzel is vágnám össze. Néha - néha van egy két maszek, úgyhogy a megbízhatóság nem lenne hátrány.
Oleo-mac gsh560? Stiga? Dolmar? Mcculloch?
Ki milyen márkát, típust ajánlana?

Hikoki (Hitachi) CS40EA
Nagyon megbízható strapabíró japán (nem kínai) láncfűrész ez még. Én lecsapnék az utolsó darabokra de sajnos nem ilyet vettem nemrég. 60-70 ezer forint, bőven megéri.

Ennyiből nem kapsz olyat, amivel hosszú távon lehet köbmétereket összevágni.
Oleo-macból talán ez a legolcsóbb, ami már talán-talán jó lesz, de ezzel biztos nem mindenki fog egyetérteni, és inkább 250 E-eset ajánlanak:
A Stigát nem ismerem, McCulloch-ból még csak hobbifűrészt láttam, a Dolmar meg ugyan gyárt(ott?) profi fűrészt is, de nincs sehol jelenleg a neten. (A Makita vette meg, és átmatricázva ők gyártják a Makita benzines fűrészeket is, de nálunk valószínűleg nem árulják már.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!