Növénynevelő lámpa?
Nem írtad végül, hogy melyik lámpa hatékonyságára vagy kíváncsi, mert óriási különbség van köztük.
Ha van egy kis műszaki érzéked, akkor javaslom ennek a videónak a megtekintését, mert ez valóban egy jó és olcsó növénynevelő lámpa led chippel, bár ez még az infláció berobbanása előtt készült, így ma bizonyára többe kerül, de szerintem megéri az árát.
Én búra nélkül egy alumínium sínre szereltem, így nem kell hűtőborda sem hozzá.
Előre kartonlapot ragasztottam, hogy ne süssön a szemembe és alufóliát rgagasztottam belülre, hogy az is visszaverje a fényt.
https://www.youtube.com/watch?v=vkQ0Umt79F0
Figyelmedbe ajánlom ezt az ikeás horganyzott fémpolcot is, amire cippzáros átlátszó múanyaghuzatot lehet tenni.
Nappal kinyitom és éjjel becippzárazom, márciusban már az erkélyen kis melegháznak használható.
Hidegebb éjszakákon hajnalban egy infralámpával tudom fúteni, amit időkapcsolóval tíz percenként két percre bekapcsolok három és öt óra között ha kell, (bárhogy szabályozhatod) illetve nagyobb fagy esetén éjszakára tálcástól be szoktam venni a palántákat inkább, de ritka eset, a meteorológiai előrejelzésnél a loggiámon többnyire egy-két fokkal melegebb van.
Ehhez nem kell lámpa sem, elég a Nap fénye. Mondjuk én három éve feleáron vettem még, de minden drágult azóta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!