SOS! Hangyainvázió a lakásban! Mi lehet az oka?
3-4 napja folyamatosan jönnek egy időpontban. Délután fele szoktak előjönni egy nagy csapatban. Van köztük szárnyas hangya is. A falból, az ajtó falából is jönnek és a stukkóból is..
Apa lefújja ilyen hangyaírtó sprayel az adott területet, viszont mindig találnak más helyet.. Ma már azt vettük észre, hogy fentről az ajtóból jönnek..
Mi lehet az oka amire jönnek? Hiszen semmi nem változott a lakásban..
Azt kell megtalálnod ahol bejönnek és ott kell lefújni a rést, hogy ki se tudjanak bújni.
Most költöznek, keresnek új helyet maguknak. Már volt egy ilyen a tavasz kezdetekor, nálunk akkor szoktak megjelenni. Csak keresztül mennek a konyhán és kimennek egy másik résen.
A két végpontot szoktam hangyaírtó sprével rendszeresen befújni, az segített. De lehet, hogy csak meg kell várnod ezt az 1-2 napot és eltűnnek.
Egy ismerősünknél vagy negyven éve csinálják a hangyák, hogy évente 1 hétig keresztül mennek az egyik kisszobában. Megszokták. Ilyenkor ajtót becsukják és megvárják amíg befejezik.
Beetető csapdát vegyetek, azt viszik a bolyba. Nálunk évente kétszer van kb. nagyobb rajzás, bár nem szárnyasok, kis feketék. A raid beetetőjéből szoktam 3-at kitenni azokra a helyekre, ahol a legtöbb van. Meglepik, egy-két nap alatt eltűnnek.
Esetleg a biokill is jó. Nem öl azonnal, de ha átsétálnak a kezelt zónán, megdöglenek, kb. 2 hét a hatása. Ez viszont csak azokat nyírja, akik kontaktba kerülnek vele.
#5 Megpróbáltam és szépen bementek, "megszagolgatták" majd ott hagyták. Nem történt semmi, pedig több doboznyit tettem az útjukba. Megkerülték, rámásztak, bementek-kijöttek és az invázió folytatódott tovább.
Amikor vándorolnak egyik helyről a másikra akkor szerintem nem viszik el onnan a csapdából a kaját. Ha ott lenne az állandó boly, akkor meg igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!