Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » A vakondhálót nem rágja át a...

A vakondhálót nem rágja át a vakond és a pocok?

Figyelt kérdés

2023. márc. 11. 10:44
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A vakond nem szokta, de a pocok minden további nélkül.

De hát a pocok nem alulról támad általában, hanem felülről.

2023. márc. 11. 11:10
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor ez nagyon jó infó. Ezt az infot nem mondta még senki. Mert most nem tudom hogy a föld alatti járatokba pocok vagy vakond van. Mert ha vakondhálot teszek le akkor azt a pocok átrágja. Ugy tudtam a pocok is járatokba közlekedik
2023. márc. 11. 13:32
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A pocok nem nagyon közlekedik föld alatt. A felszínre jár enni. Ott készít ösvényeket, ahonnan kiirtja a növényzetet, és tisztán tartja őket. A térkép fejben van neki, hogy villámgyorsan tudjon kanyarogni, mikor üldözik.

[link]

Járatokat ás, igen, de csak annyit, hogy a fészke elég mélyre kerüljön, valamint több kijárata legyen, akár több méterre is egymástól, hogy ha az egyiket elkezdi kiásni a róka v. valami, akkor ő a másik kijáraton el tudjon slisszolni. Közben, persze, megeszi azt, amit talál a járatásás közben, de alapvetően nem táplálékszerzési céllal ás járatokat, mint a vakond. A vakondnak a járata a csapdája, a belekerült giliszták, lótetűk képezik az ételét. Mondhatjuk, neki házhoz jön az ebéd, a pocoknak ellenben a felszínen kell érte kalandozni.

2023. márc. 11. 13:47
 4/4 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam hogy az erős karmaival el tudja szakitani a hálót..
2023. márc. 20. 08:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!