Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Most akkor hogy is van?

Flector23 kérdése:

Most akkor hogy is van?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy ház aminek 2 tulajdonosa van. Az egyik én vagyok, a másik pedig a rokonom. Én nem lakom azt a házat. Ezáltal nem is költök rá, illetve nem fizetek a házzal kapcsolatban semmilyen kiadást. ( rezsi, stb ) A rokonom közben újította a konyhát illetve a fürdőszobát. A rokonom ak van 3 gyereke, akik “magánakciókba” szeretnének kezdeni. Mint pl. szobát leválasztani , stb...

Erre én felháborodtam, hogy nem kéne engem is megkérdezni mint tuljat, hogy belemegyek-e ? Az ingatlan nincs elosztva egyébként.

Meg jöttek a szövegekkel, hogy én oda nem költöttem semmit , stb, és hogy én mit akarok....

Arról is meg kellett volna kérdezniük, hogy egyentalán a fürdőszobához hozzányúlhatnak-e . Vagy nem ?

Már kezdek bekattani ezektől a dolgoktól, hogy ki van sajátítva a ház, és el van felejtve, hogy tulaj vagyok. A rokonom gyerekei szerint meg maradjak csöndben és kedvükre csinálnak amit akarnak.

Most komolyan én lennék a hülye ?

2019. jún. 12. 08:58
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a választ. Igen, ezzel tisztában voltam. Nekem már mindegy lenne igazából csak lenne hasznom abból, ami az enyém. Szeretnék elindulni az utamon, felnőtt ember vagyok, aki élné szeretné az életét a barátnőjével. De “ezeknek” ( a rokonaimnak ) van egy brutál felfogásuk.
2019. jún. 12. 10:21
 12/21 anonim ***** válasza:
82%

Erre találták fel az ügyvédeket!:)

Szerintem megéri a befektetést, mert csak nyerhetsz rajta.

2019. jún. 12. 10:49
 13/21 A kérdező kommentje:
Bízom benne, úgy legyen :)
2019. jún. 12. 12:16
 14/21 anonim ***** válasza:
Igaza van annak, aki azt írja, hogy a rokon eladhatja a maga tulajdoni hányadát (a kérdező is megteheti ezt). Fontos tudni, hogy a társtulajdonosnak ELŐVÉTELI JOGA VAN. Tehát, ha az egyik el akarja adni, köteles ezt felkínálni a társtulajdonosnak, nagyon lerövidítve ezzel a szöveggel: "X ingatlanban társtulajdonosok vagyunk. El akarom adni (vagy: van, aki meg akarja venni. Ajánl "Y" összegű vételárat. Nekem megfelel). Mivel társtulajdonos vagy, felkínálom megvételre ugyanennyiért. Kérlek nyilatkozz egy hónapon belül különben úgy veszem, hogy egyetértesz az eladással". Mindezt saját kézbe átadni és az átvételt írásban rögzíteni, vagy ajánlott levélben elküldeni. Nem térek ki arra, mi van akkor, ha az eladni akaró nagyobb összeget hazudik a társtulajdonosnak, mint amit valóban ígértek neki. Vannak még más fortélyok is, amikhez érdemes jogászt felkérni.
2019. jún. 12. 12:44
 15/21 A kérdező kommentje:
Rendben, és köszönöm a hasznos választ.
2019. jún. 12. 15:28
 16/21 anonim ***** válasza:
51%

Az azért tartsd szem előtt, hogyha a fél házat adod el egy idegennek, azt csak alacsony áron tudod értékesíteni.

Jobban jársz, ha a társtulajdonos fizet ki, mert azt forgalmi értéken kell.

Ha erre nem hajlandó, vagy nem képes, akkor jöhet a per, amiben meghozzák a határozatot, hogy az egész házat egyben el kell adni és a pénzen 50-50%-ban megosztozni.

2019. jún. 12. 16:11
 17/21 A kérdező kommentje:
Utolsó! Köszönöm szépen a választ.
2019. jún. 12. 16:14
 18/21 anonim ***** válasza:

Még egy tipp és aztán békén hagylak.:)

Ha nagyon szemetek veled és nem hajlandóak konszenzusra, akkor mondd meg nekik, hogy nem cirkuszolsz velük, hanem eladod a tulajdonrészed cigányoknak, aztán azok majd megoldják a problémát! Beköltöznek nyolcan, akár meg lehet osztani, akár nem és ők nagyon hamar az utcára lesznek téve!

(Pont az utcánkban volt ilyen eset, ne akarják megtudni, hogy hogyan is zárult)

2019. jún. 12. 16:49
 19/21 anonim ***** válasza:
60%

A 18-as ötlete szerintem elég hatékony.

(Sajnos).

Az egész házat csak az összes tulajdonos együtt tudja eladni. (Hozzájárulás, meghatalmazás kell, stb.). És mint írták, a felét csak nagyon nyomott áron tudnád eladni.

2019. jún. 14. 16:32
 20/21 anonim ***** válasza:

Mindenkinek ajánlom elolvasni:

1). [link]

2). [link]

Ennél különösen ajánlom az utolsó címszó alatti részt elolvasni.

2019. jún. 14. 17:03
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!