Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Érdemes még meg nem épült...

Érdemes még meg nem épült újépítésű projectbe beszállni?

Figyelt kérdés
Régóta szeretnék egy újépítésű lakóparkban lakást. Érdemes mostanság még meg nem épült lakást venni? Nagyon kockázatos? Több ütemben épülő kevésbé az? Mire figyeljek? Tapasztalatok érdekelnének. Félek, hogy előre kifizetem és át sem adják, a céggel lesz gond..stb..

ma 11:20
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha nagyon sok felesleges pénzed van és nem zavar hogy simán lehet hogy sok évet kell várnod akkor csak nyugodtan (én kerülném)
ma 11:27
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Kerülném én is, ha csak nincs sok időm és elég pénzem, hogy megfogadjak egy műszaki ellenőrt aki az első kapavágástól a kulcsátadásig végig rajta tartja a szemét a dolgokon.
ma 11:30
 3/7 A kérdező kommentje:
Sok nincs, de árban még beleférne:) Ki szeretnénk adni..viszont 1 év múlva épül meg..
ma 11:33
 4/7 A kérdező kommentje:
A hasznalt lakasok dragak/dragabbak, alig van kinalat most..es meg rajuk kene kolteni. Az is eleg necces.
ma 11:34
 5/7 A kérdező kommentje:
Ami meg 5-10 eves, azokert vagy licitalnak vagy mire hivnam, elvittek.
ma 11:34
 6/7 anonim ***** válasza:
Az hogy a használt drágább sokmindent elárul arról hogy az új milyen minőségű lesz…
ma 11:56
 7/7 anonim ***** válasza:

Az új minőségében nem biztos, hogy jobb, mint egy jól karbantartott használt lakás.

Ismerősöm költözött nemrégiben ilyen új építésűbe, egy évvel előtte vásárolták, voltak szakaszok, hogy mikor mennyit kell adni.

1. A végére a 95 millás lakás 111 millió lett.

2. A legolcsóbb alapanyagokat használták az építkezéshez.

3. Annyira lett kész a lakás, hogy megkapják az engedélyeket.

4. Minden, ami a szerződéshez képest más (jobb) minőséget akartak, pénzbe került. De ne márványra gondolj, hanem a legócskább ajtó helyett egy picivel jobb, vagy pl. a nappaliba összesen 3 konnektor volt előirányozva, vagy a födémre csak valami ócska lapokat tettek a padlás felől, így kétszer is beszakadt, amit a vevőnek kell kijavítania.

Én biztos, hogy nem vásárolnék ilyen lakást, vagy csak úgy, hogy adom a 10%-ot, a többi, ha kész van, odamegyek, megnézem és megfelel.

Ja, és a kivitelezővel tulajdonképp ölre mentek, nem tisztességes emberek voltak. Annyi pénzük volt, hogy épp elindultak, a többit a vevőknek kelleett finanszírozni. Ettől már az is jobb, ha veszel egy telket és építkezel, akkor látod, hogy mit építenek be és ki építi. Szerintem olcsóbb is.

ma 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!