Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért éri meg egy új építésű,...

Miért éri meg egy új építésű, és miért nem éri meg egy új építésű ingatlant venni?

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy ragaszkodnom kellene ahhoz, hogy újépítést vegyek, vagy nem, szerintetek?

jan. 1. 18:29
 1/7 anonim ***** válasza:
60%
Ha van rá lóvé akkor nyilván jobb az új, ha nincs elég marad a használt.
jan. 1. 19:06
 2/7 anonim ***** válasza:
82%
Olyan ez, mint az autóknál. Nem a futott kilométert kell nézni, hanem az állapotot. Ingatlanoknál is a felhasznált anyagokat, a kivitelezés minőségét, a szükséges karbantartások elvégzését stb-stb.
jan. 1. 19:56
 3/7 anonim ***** válasza:
87%

Kerettől függ és hogy tetszik-e.

Én is lakást keresek most, de nem tudom elképzelni, hogy egy lakóparkban éljek, nekem túl rideg, kaptárszerű. Persze egy régi házzal is lehet szívni.

Meg kell nézni az adott ingatlant élőben.

jan. 1. 20:06
 4/7 anonim ***** válasza:
82%
Az újépítésű lakásoknál probléma szokott lenni, hogy a közös képviseletet az építető cég látja el és irgalmatlan magas közös költséget állapít meg miközben hagy mindent leamortizálödni. Ezenkívül sok újépítésű lakas nagyon gagyi alapanyagokból, olcsó megoldásokkal és silány kivitelezésben épül, ráadásul a végletekig leegyszerűsítik a lakások beosztását, hogy minél több lakás férjen el az épületben. Ezért van az, hogy a legtöbb új lakásban már nincs külön konyha hanem a nappaliba rakják.
jan. 1. 23:52
 5/7 anonim ***** válasza:
47%

#4 "Ezért van az, hogy a legtöbb új lakásban már nincs külön konyha hanem a nappaliba rakják."

Nem ezért van, hanem mert most ez a divat, az "amerikai konyhás" nappali. A régebbi kis lakásokat is ha tehetik akkor ilyenné alakítják át mert sokkal élhetőbb. Rokonomék is ezt csinálták egy 40 éves panelban. Kiszedték az apró konyha nappalitól elválasztó falát és most ott csak egy konyhapult van elválasztónak. Így a konyha is sokkal használhatóbb, a nappali sem olyan kicsi és zárt. Barátaink ugyanezt egy 50 éves tégla házban csinálták meg és náluk is az amúgy túl kicsi konyha meg apró nappali most egy kellemes élhető helységet alkot ahol még a vendégfogadást is meg tudják oldani.

Külön konyhánk van, én ehhez ragaszkodtam amikor építkeztünk, de ehhez mérten a ház is elég nagy. A konyhánk egyedül akkora, mint az említett rokonoméknak a nappalija és van nekünk is a nappaliban étkező rész is kialakítva. Az első lakásunk nagyon apró volt, másfél szobás, nagyon örültünk volna ha nem külön aprócska pár nm-es konyha van hanem egybe építik a nappalival és a hálószoba lehet kicsivel nagyobb helyette.

tegnapelőtt 00:24
 6/7 anonim ***** válasza:

Ez nagy dilemma, de az biztos, hogy amennyiben újépítésű házban gondolkodik az ember, akkor az olyan lesz amilyent te szeretnél, és nem kell kompromisszumokat hozni, mint egy használtnál. Viszont ebben az iparágban nagyon sok kontár van, így nagyon meg kell válogatni, hogy kivel dolgoztat az ember.

Használtnál, meg tuti, hogy nem minden olyan amilyennek te szeretnéd, és kapásból már rálocsolhatsz egy csomó pénzt.

tegnapelőtt 07:46
 7/7 anonim ***** válasza:
#6 Igen, igazad van. Mi végül építkeztünk, bár először régi házakat néztünk. Apámék egy félkész házat vettek meg még régen és hiába költöttek rá elég pénzt, hiába már ők fejezték be, alapvetően nem olyan az elrendezése mint amilyet maguknak terveztek volna és nagyon sok kompromisszum kellett. De a használt lakás vagy régebbi ház is jobb, mint a semmi vagy ha csak a pénz miatt szoronganak egy kisebben.
tegnapelőtt 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!