Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Németországban miért ilyen...

Németországban miért ilyen alulértékeltek az ingatlanok? Legtöbb helyen még magyar szemmel is fillérekért vannak.

Figyelt kérdés

1-2 drága presztízs várost leszámítva (München főleg), ami csak egy 1 milliós város egy 90 milliós országban, azt lehet mondani, hogy a német ingatlanárak alacsonyak. Az ottani bérekhez képest pedig filléresek.

Próbáltam ennek az okának utánajárni. Német ismerőseimtől olyasmit hallottam, hogy a gazdaság rossz bőrben van, a demográfia rossz bőrben van, egyre több az öreg és egyre kevesebb a fiatal. Így nem tudni 20 év múlva kik fognak lakni az ingatlanokban, ezért alacsony a bizalom az ingatlanok iránt.

De ha belegondolok Magyarországon is ugyanezek a problémák vannak csak durvábban. A piac mégsem veszített az optimizmusából.

Régebben még elérhetetlennek tűnt egy német ingatlan, most ott vagyunk hogy magyar ingatlant lehet elcserélni cakk-pakk. Pl. egy debreceni panelt elcserélhetsz már egy Ruhr-vidéki 600 ezres városban egy modern tégla lakásra.

Szerintetek ennek mi lehet a buktatója?

ma 11:04
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
88%
Tudsz linkelni olyan várost ahol nagyon "leértékelt" ingatlanok vannak? Nagyon érdekelne, mert én még egy helyet se találtam! Konkrét hirdetéseket is küldj, nagyon köszönöm!
ma 11:09
 2/27 A kérdező kommentje:

Nem "leértékelt" hanem alulértékelt. Ami azt jelenti, hogy egy havi átlagfizetésből több mint 1 nm-es modern tégla lakást veszel. Ez nem pénz egy otthonért. Olyan mintha Budapesten 300 ezer forint lenne egy négyzetmétere az új építésűeknek, mert azok vannak olyan állapotban mint a német ingatlanok.

Rengeteg ilyen van, a német ingatlanok fele ilyen, legyél szíves utánanézni ha érdekel.

ma 11:11
 3/27 anonim ***** válasza:
91%
Nem tudom, hol találsz Németországban "alulértékelt" ingatlanokat, akik itt élnek, azok ilyet nem tapasztalnak. Esetleg kis világvégi falvakban vagy olyan helyeken lehet, ahol semmiféle munkalehetöség nincs.
ma 11:14
 4/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom elképzelni, hogy neked fél millió eurónál is drágább lakás olcsó vagy Debrecenben ilyen van neked!
ma 11:20
 5/27 anonim ***** válasza:
100%
Na akkor az alulértékelt ingatlanok melyik városban vannak? Mert itt Frankfurt am Mainban egy normális lakás belvárosi négyzetméter ára kb 8000-8500 euró (3,2-3,4 millió forint). Mennyinek kéne ennek lennie ha nem lenne alulértékelt?:) De pl ennek a csodálatos ingatlannak (ami ráadásul kint van) [link] is 3388 euró a négyzetméterára.Ennek mennyibe kéne kerülnie reálisan?
ma 11:24
 6/27 A kérdező kommentje:

Frankfurt am Main a másik drága város München mellett, de mennyi is ott a nettó átlagfizu? 3900 Euro körül van.

Tehát ezek szerint még ott is a havi fizuért 1 nm felett lehet kapni, még Frankfurtban is. Mi ez ha nem alulértékelt?

ma 11:30
 7/27 anonim ***** válasza:
50%
Mar a kereslet-kinalat viszonya. Nalunk az atlagember penzugyi analfabeta, befektetni csak ingatlanba tud. Sajat ingatlan is csak nalunk es mareknyi alja orszagban mania ( [link] Nalunk 90% birtokol egy ingatlant, nemeteknel ez a szam 50% korul van.
ma 11:42
 8/27 anonim ***** válasza:
100%
De mért nem mutatsz egyet se?
ma 11:46
 9/27 anonim ***** válasza:
Akkor tudsz egy nagyon alulértékelt példa várost mondani? Amíg mondok egy titkot:) ha valahol gyanúsan olcsó az ingatlan akkor nem mindenki h. És te zseni vagy hanem nem jó az a hely:)
ma 11:59
 10/27 anonim ***** válasza:
Na azt hittem magyar szemmel fillerekert. Millios m2 ar az nem filler, nagyon nem.
ma 12:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!