Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Németben élő Magyarok tudnátok...

Németben élő Magyarok tudnátok nekem segíteni a tapasztalataitokkal illetve meglátásaitokkal?

Figyelt kérdés
Egyedülálló kismama vagyok nyárra várom a babám. A terhességem elött terveztünk kiköltözni Németbe a volt párommal de ő időközben elhagyott miután kiderült a terhesség. Olyan Némegországban élő Magyarok válaszát várom akik gyermekkel költöztek ki. Megvárnám az ovoda kezdést (az iskolát is megvárnám csak nemtudom a nyelv miatt nem e lenne gond majd a gyermekemnek) illetve még tanulom a nyelvet én is és gyüjteni szeretnék a kinti élet megkezdésére így megoldva azt, hogy tudjak munkát vállalni és ne legyen gond. Tudnátok esetleg tanácsokat adni, hogy ki melyik várost ajánlanná illetve, hogy hogy is kellene nekiáljak ennek az egésznek egyedűl és mikor? Bevallom kicsit félek viszont nem szeretnék Magyarországon sem maradni.

febr. 2. 13:24
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
93%
Pénz és nyelvtudás nélkül, de kisbabával egy idegen országban. Ne haragudj, ebből semmi jó nem lesz.
febr. 2. 13:37
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Milyen munkában gondlkodsz egyébként?
febr. 2. 14:09
 3/17 A kérdező kommentje:
Az elsőre válaszoval. Én nem haragszom de te se haragudj, hogy nem tudom mi nem volt egyértelmü abban, hogy tanulom a nyelvet és még legalább 3 ha nem 4 évet várnék a költözéssel hisz egyenlőre meg se szültem. (mire kezdődik az ovoda). :))
febr. 2. 14:23
 4/17 anonim ***** válasza:
25%
A másodikra meg természetesen ne válaszolj, hisz nincs vitaszaga. 🤣
febr. 2. 14:36
 5/17 A kérdező kommentje:

2. Mindenképpen vendéglátás vagy kereskedelem ebben van több éves tapasztalatom és végzettségem.

4. Kegyes elnézésed kérem, hogy nem tudom az oldal szabályait felűl írni és bár te már "rutinos válaszadó" lehetsz felvilágosítanálak az információ hiányosan alkotott indokolatlan válaszodra válaszolva. Az én profilom még teljesen új így negyed óránként enged egy választ írni hiszen szintekhez vannak kötve az oldalon ezek e a tevékenységek. Sajnos meghaladtam ezt az idő korlátot és nem egyszerre válaszoltam egy kommentben két válaszra. Többször nem fordul elő. tényleg egy iszonyatos vita imádó ember vagyok nem tudom ez mégis hogy történhetett meg. További kellemes troll napot kívánok neked.

febr. 2. 15:00
 6/17 anonim ***** válasza:
30%

Elöször is, annyi tisztelet legyen benned, hogy nem "Németben" akarj élni, hanem Németországban - az ilyen stílus igencsak primitív és bunkó.

Másodszor ha ott vagy, milyen státuszod van? Miböl élsz jelenleg, ha terhesen, nyelvtudás nélkül vagy ott?

Harmadszor miböl fogsz lakást keresni? Ahhoz ugyanis munkahely és jövedelem igazolás kell.

Ha meglesz a gyerek, miböl fogod eltartani, óvodába járatni (az ugyanis nem ingyenes!)

Hogy akarsz munkát keresni végzettség és nyelvtudás nélkül?

Egy kisbaba mellett hogy akarnál nyelviskolába járni?

Milyen munkát akarnál végezni kisgyerek mellett egyedülállóként?

febr. 2. 15:00
 7/17 anonim ***** válasza:
33%

5 nincs a a homlokodra írva a státuszod, mint a válaszolóknál.

Amúgy 3-4 év múlva lehet mi sem leszünk már itt.

Persze-persze, bezzegország, de pl. a párom most magát átképezve, 3. diplomával sem talál munkát, vagy ha igen, akkor 300 km-rel arrább.

Épp vátozik a világ.

febr. 2. 15:10
 8/17 A kérdező kommentje:
Nevetséges emberek vannak itt.. Akkor most mindenkinek válaszolnék. Szerintem nem az a pirmitiv ha valaki Németország helyett azt írja Némtben, hanem az, hogy a kérdés megválaszolása helyett egy ( és ez tőlem független) terhes nőt próbáltok lealacsonyítani és kioktatni. Bár a jövedelmem az a saját magán ügyem és azt sem kérdeztem milyen munkát ajánlotok nekem elmondamám rendelkezem munkaviszonnyal illetve nem egy hanem 3 fix jövedelmem is van. Az miatt, hogy én miből tartom el a gyerekem senki ne aggodjon férfit is tartotam már el. Amugy alapvető szövegértési problémák vannak, egy szóval sem írtam a nyelvtudásnélküliséget beszélek angolul és !!! NÉMETÜL TANULOK!!!! Az is elgondolkodtató, hogy bár családos emberek válaszát vártam megmerem kockáztatni kutyátok sincs nem hogy családotok. A kismama meg az anya még mindig nem egyezik illetve mire a gyermekem ovodába fog járni eltelik közel 4 év. Szerintem üljetek le szivjatok el egy cigit helyettem is és gonsolkozzatok el mielött megfogjátok a telefont és elkezdtek okoskodni.
febr. 2. 15:21
 9/17 anonim ***** válasza:
75%

A stílusod mindent elmond magadról, elég bunkó vagy.

Egyébként meg az eredeti kérdésedben a legtöbb ÚJ infót elhallgattad, azt meg nem várhatod el, hogy telepátia útján tudják ezeket a válaszolók.

febr. 2. 15:26
 10/17 A kérdező kommentje:

9 Itt nem az a lémyeg, hogy bunkó vagyok e hanem, hogy miért.

Én tapasztalatokat kértem illetve tamácsokat, hogy hol éri meg kezdetben és nem kioktatást. Nem teljesen értem a más külföldön élő Magyarok tapasztalataihoz miért szükséges nekem elmeséljem miből és hogyan élek. Vagy az én anyagi hátterem alapján változnak a személyes tapasztalatok? Mert akkor engem nagyon félre informáltak

febr. 2. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!