Szerintetek mennyire körülményes manapság a kútfúrásnak a jogi illetve adminisztratív menetele ami a saját személyes ezzel kapcsolatos tapasztalataitokat illeti ?
Már elég régóta tervezem azt hogy kutat fúrjak a saját telkemen , tehát azért érdekelne az itteniek saját személyes tapasztalata ami ennek a témának a jogi illetve adminisztratív vetületét illeti ...
Tehát konkrétan az érdekelne hogy mennyire volt necces nektek megszerezni az ehhez való engedélyt és/vagy engedélyeket meg hogy úgy általában mennyi ideig tartott illetve mekkora fejfájásba került az összes jogi/adminisztratív dolgot elintézni ...
Ó és bár elsősorban a közélmúltban történt esetek érdekelnének , a régebb történt ezzel kapcsolatos tapasztalatok sem érdektelenek számomra , illetve az is érdekel hogy milyen simán tudtak ilyen fajta ügyet elintézni a rokonaitok/ismerőseitek/stb .
A napokban volt olvasható a hír oldalon,80 m ig semmilyen engedély nem kel hozzá./sekély víznek nevezték/
A fúrt kutakra való törvény módositást Semjén Zs .adta be.
2028 ig nincs módosíttás.
De ezt már a kút fúrók is tudhatják.
Ha kellene valamit is intézni,az kút fúrókra tartozna .
Bejelentés ingyenes 2023 dec. 31ig.
Műanyag kútfúrási béléscső, Ø 125,0×5,0 mm (GWE-Budafilter Kft.) 3.565 Ft/fm
műanyag kútfúrási réselt szűrőcső, Ø 125,0×5,0 mm (GWE-Budafilter Kft.) 5.205 Ft/fm
110-es cső: 4000-5000 Ft/m áron ,125-ős cső: 5000-6000 Ft/m áron
Talajvíz már 4-5m mélyen is lehet. A vízzáró agyagréteg alatt van egy homokos réteg ez a "rétegvíz".
A vízért fizetni kell! Távmérős vízmérőt kell beiktatni.
Üzembehelyezési engedélyhez hitelesített vízórát kell felszerelni. 5 évente cserélni, vagy hitelesittetni. Vízóra alapján bánya járadékot kell fizetni. Ez 1-2Ft/m3. Ha locsolásra is használod akkor külön almérőt kell felszerelni. A locsolásra használt víz után csak bányajáradékot kell fizetni.
A háztartásban felhasznált víz utan szenyvíz dijjat/szállítási dijjat, talajterhelési dijjat kell fizetni. Elszikkasztani nem sza-bad.
Nekem is fúrt kutam van.
1 es válaszoló voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!